Ροή Ειδήσεων

Στέλιος Γεραμάνης: Επιστολή Αντίδρασης στην ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών ΣυμβουλίωνΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : Αντίδραση στην ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
διάβασα την ανακοίνωση για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων του ΔΣ και πραγματικά εκπλήσσομαι με το ύφος και το περιεχόμενο της.
Η ανακοίνωση χαρακτηρίζεται από έντονο άγχος και προχειρότητα, κάνοντας πρόδηλο ότι έχει γραφεί βιαστικά, χωρίς σκέψη, με τόνο απολογητικό.
Όσον αφορά στο περιεχόμενο της, κύριε Πρόεδρε, θέλω να τονίσω ότι εκτίθεστε.
Καταρχάς, με την αναφορά σας στο «Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου» αφήνετε να εννοηθεί ότι δράτε συλλογικά και αποφασίζετε από κοινού με τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου. 
Αυτή η αναφορά όμως είναι ΨΕΥΔΗΣ, γιατί με εμένα, τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ του ΔΣ , ουδέποτε έχετε μιλήσει και συζητήσει για τέτοια θέματα , ούτε φυσικά εγώ έχω συμμετάσχει σε συνάντηση με αυτό το θέμα.
Επίσης, σε μία προσπάθεια αιτιολόγησης της στάσεως και της θέσεως περί των συνεδριάσεων «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» γίνεται αναφορά ότι ο Νόμος και οι κείμενες διατάξεις ορίζουν κάτι τέτοιο, όμως «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό (!)» . 
Προς πληροφόρηση όλων των δημοτών, οφείλω να πω ότι από την αρχή της καραντίνας ( το Μάρτιο) μέχρι και τη σημερινή συνεδρίαση (23/9/2020) του ΔΣ έχουν γίνει οκτώ (8) συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι έξι (6) «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» και μόλις δύο (2) «ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ».

Ταυτοχρόνως, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι ο χώρος των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων στο Μαραθώνα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις . Αλήθεια, γιατί τόσο καιρό που διαρκούν τα μέτρα δεν καταβάλατε προσπάθειες ώστε να βρεθεί ένας άλλος χώρος που θα πληροί αυτές τις προϋποθέσεις;

 Ζούμε σε έναν μεγάλο Δήμο που διαθέτει τέτοιους χώρους , αρκεί να υπάρχει η διάθεση από τη Δημοτική Αρχή να τους βρεί, απολυμαίνοντάς τους παράλληλα .

Επισημαίνεται ακόμη ότι «δεν υποκρύπτεται καμία σκοπιμότητα» και η δημοτική αρχή επιθυμεί την κανονικότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες .

Αναρωτιέμαι, σεβόμενος τους κανόνες που επιβάλλει η πανδημία:

1. Γιατί δεν έγιναν περισσότερες συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, με τη δυνατότητα διαλόγου , ανταλλαγής απόψεων , ερωτήσεων και απαντήσεων; Νομίζω ότι όλες οι παρατάξεις συμφωνούν στις τηλεδιασκέψεις, επειδή έτσι κάθε δημότης - πολίτης μπορεί να τις παρακολουθήσει. Μήπως γιατί έτσι θα φανεί η έλλειψη επιχειρημάτων από πλευράς της Δημοτικής Αρχής; Μήπως γιατί θα εκτεθεί πολύ μεγάλο μέρος των 17 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας , με την εν γένει απαθή στάση τους η οποία έχει γίνει γνωστή ήδη από τις δια ζώσης συνεδριάσεις; Έχετε σκεφθεί ότι με την απόφασή σας στερείτε από πολλούς εκ των δημοτικών συμβούλων σας την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να τις δημοσιοποιήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (!) …

2. Γιατί δεν προσπαθείτε να βρείτε εναλλακτικό χώρο για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων;

3. Γιατί δεν στηρίζετε την αυτονόητη δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων; Μήπως γιατί θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο «ΘΑ» γίνει μόνο με την επιστροφή στη κανονικότητα ; Ειλικρινώς δεν θέλω να το πιστεύω….

Κλείνοντας αυτήν την ανοικτή επιστολή, κύριε Πρόεδρε , σας καλώ να δεσμευτείτε ότι η συνεδρίαση της 23/9/2020 θα είναι η τελευταία που γίνεται ‘ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ»’ και ότι από την επόμενη και μετά όλα τα συμβούλια θα διεξάγονται τουλάχιστον μέσω τηλεδιάσκεψης . Επιτέλους πρέπει και ο δικός μας Δήμος να συμβαδίζει με τους καιρούς που επιβάλλουν κυρίως οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Μετά τιμής,
Στέλιος Γεραμάνης
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

ΖΩnewsΔεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.