Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση Σπ.Λιβαθινού και Ν.Χατζηγιάννη με τον ΓΓ Υπουργείου Ανάπτυξης κ.Ευθύμιο Μπακογιάννη


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη
είχαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων “ΣΥΜΜΑΧΙΑ” και “ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” κ.κ. Σπύρος Λιβαθινός και Νίκος Χατζηγιάννης, προκειμένου να τον ενημερώσουν  για διάφορα θέματα που αφορούν το υπό κατάρτιση Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Μαραθώνος.

          Στην συνάντηση αυτή στην οποία παραβρέθηκε και ο Τοπογράφος Μηχανικός κ. Βασίλης Κουλουμπής, τ. Αντιδήμαρχος Νέας Μάκρης, οι κ.κ. Λιβαθινός και Χατζηγιάννης παρουσίασαν και ανέπτυξαν στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου τις Προτάσεις τους που έχουν ήδη υποβάλει και ακολούθησε λεπτομερής συζήτηση.

          Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν ήταν η άμεση ανάγκη ένταξης στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο των περιοχών ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗ και ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ καθώς και η ανάγκη χωροθέτησης και σχεδιασμού του παραλιακού πεζόδρομου που θα συνδέει το Δήμο Μαραθώνος με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.


          Επίσης, στην συνάντηση αυτή οι κ.κ. Λιβαθινός και Χατζηγιάννης τόνισαν στον
Γενικό Γραμματέα την ανάγκη επέκτασης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και ένταξης σε αυτό με συνολικό σχεδιασμό των ρεμάτων της περιοχής αλλά και τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων που φαίνονται δασικές, ενώ σε αυτές υπάρχουν από ετών πολλές μόνιμες κατοικίες.

          Παρουσιάστηκαν επίσης διοικητικές πράξεις που αποδεικνύουν το δίκαιο των αιτημάτων των κατοίκων των οικισμών ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΥ και ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗΣ ενώ ο κ. Κουλουμπής, με την ιδιότητα του Τοπογράφου Μηχανικού αλλά και του επί σειρά ετών αυτοδιοικητικού, εξήγησε στον Γενικό Γραμματέα το χωροταξικό καθεστώς της περιοχής.

          Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε την πρόθεσή του να τακτοποιηθούν τα θέματα που τέθηκαν με τον πιο δίκαιο τρόπο και κράτησε όλες τις απαραίτητες σημειώσεις για να τις προωθήσει στο Τεχνικό Επιτελείο του.ΖΩnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.