Ροή Ειδήσεων

Κατάληψη στο 1ο Λύκειο Νέας Μάκρης : "9 άτομα στην πλατεία - 30 στα θρανία"


Με αίτημα τους την προφύλαξη της υγείας τους μέρος των μαθητών του 1ου Λυκείου Ν. Μάκρης έκλεισαν το σχολείο το ξημέρωμα της Πέμπτης 24/9/2020. Υπό κατάληψη τελεί το από σήμερα Πέμπτη 24/9 το 1ο Λύκειο Ν. Μάκρης με μαθητές να αντιδρούν για τον τρόπο με τον οποίο επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες.
Με σύνθημά τους " 9 άτομα στην πλατεία-30 στα θρανία-Και ύστερα μας λέγατε πως θέλετε παιδεία " οι μαθητές διεκδικούν καλύτερες λύσεις στην παιδεία τους που να μην τους εκθέτει στον κίνδυνο της σωματικής τους υγείας. 
Δηλώνοντας πως ήδη ο αριθμός των κλειστών σχολείων αυξάνεται δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν και την δική τους υγεία. 


Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, που συνομίλησε με τους εκπροσώπους των μαθητών δηλώνοντάς τους πως το γραφείο του είναι ανοιχτό για συζήτηση και έτοιμο να ακούσει τα αιτήματά τους. 
Πλήθος παριστάμενων γονέων εμφανώς ανήσυχων αφού όπως δήλωσαν "ο μεγάλος χαμένος είναι για ακόμη μια φορά η παιδεία". 
Πολλά σχολεία ακόμη τελούν υπό κατάληψη στην Ανατολική Αττική ενώ τα κλειστά σχολεία ή τμήματα σχολείων λόγω Covid έχουν φτάσει τα 94 σε όλη την Ελλάδα από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους(σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας την 24/9/2020). Ανάμεσά τους το 1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου και το 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΖΩnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.