Ροή Ειδήσεων

Πρωτιά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Ν. Μάκρης - Η μητέρα που πέρασε πρώτη στο Πανεπιστήμιο (Συνέντευξη)


Η κυρία Κώστα – Νάτση Φλώρα, μαθήτρια του κοινωνικού φροντιστηρίου, πέτυχε ΠΡΩΤΗ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πολιτικός Μηχανικός).

Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η μαθήτρια που αποφοίτησε από το εσπερινό ΕΠΑΛ Ραφήνας, είναι 46 ετών, εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση, έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών, μιας κόρης 24 και ενός γιού φοιτητή 19 ετών.

Το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς και του διαβάσματος, παρά του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου, συνεπεία των επαγγελματικών και οικογενειακών της υποχρεώσεων.

Η ανελλιπής παρακολούθηση των μαθημάτων, ο μεγάλος ζήλος και το ενδιαφέρον της για μάθηση οδήγησαν στη μεγάλη αυτή επιτυχία της. Το σημαντικό και ξεχωριστό αυτό αποτέλεσμα δείχνει πως όποιος πραγματικά προσπαθεί και αγαπά αυτό που κάνει, πετυχαίνει πάντα.

Το γεγονός αυτό, καθώς και κάθε άλλη επιτυχία μαθητών μας, τιμά ιδιαίτερα τους εθελοντές, καθηγητές και γραμματείς και ενδυναμώνει την προσπάθειά τους για τη συνέχιση της ανιδιοτελούς προσφοράς τους. Επιπλέον μπορεί να αποτελέσει ένα επιπρόσθετο κίνητρο για μάθηση και πρόοδο των νεότερων μαθητών.

Με την ευκαιρία αυτή συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ιδιαίτερα την κυρία Φλώρα Κώστα – Νάτση για την επιτυχία και την πρωτιά της.

 Πασχάλης Πούλος / Φιλόλογος /Συντονιστής Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ν.Μάκρης 


Συνέντευξη: Φλώρα Κώστα – Νάτση

Η μητέρα από τη Νέα Μάκρη που πέρασε πρώτη στο Πανεπιστήμιο

-          Αρχικά θέλω να σας συγχαρώ για τη μεγάλη σας επιτυχία. Πετύχατε πρώτη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεδομένου μάλιστα ότι είστε εργαζόμενη στην οικογενειακή σας επιχείρηση και μητέρα δυο ενήλικων παιδιών. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας ρωτήσω τι ήταν αυτό που σας έκανε να μπείτε στη διαδικασία συμμετοχής σας στις πανελλαδικές εξετάσεις σε αυτήν τη φάση της ζωής σας;

 -          Όνειρό μου ήταν από την παιδική μου ηλικία να γίνω πολιτικός μηχανικός. Αυτό δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί άμεσα. Στο 19ο έτος της ηλικίας μου δημιούργησα οικογένεια και απέκτησα τα δύο παιδιά μου, την κόρη μου στο 21ο έτος και το γιο μου στο 25ο. Η ενασχόλησή μου με την ανατροφή των παιδιών μου και οι πολλές ώρες που διέθετα στην οικογενειακή μας επιχείρηση, μου περιόριζαν πολύ τη δυνατότητα πραγματοποίησης του ονείρου μου. Μετά την ενηλικίωση των παιδιών μου και τον περιορισμό των ωρών εργασίας μου (έκανα δύο δουλειές) γράφτηκα, πριν τρία χρόνια στο εσπερινό ΕΠΑΛ Ραφήνας στον τομέα Δομικών έργων. Μετά από συστηματική και σοβαρή προετοιμασία τριών ετών (το τελευταίο έτος διέθετα 7 ώρες στο διάβασμα) δήλωσα συμμετοχή στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις με το γνωστό αποτέλεσμα.

 Πως νιώσατε όταν πληροφορηθήκατε το σημαντικό γεγονός της επιτυχίας σας;

 -       Ένιωσα μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση. Πίστευα πως θα πετύχω, γιατί διάβαζα πολύ και αξιοποιούσα το κάθε λεπτό του ελεύθερου μου χρόνου. Ξυπνούσα καθημερινά στις 3 τα ξημερώματα και διάβαζα μέχρι στις 8 το πρωί που πήγαινα στη δουλειά μου και το μεσημέρι διάβαζα 2 ώρες αντί να ξεκουράζομαι. Δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα έμπαινα πρώτη. Το γεγονός αυτό με ικανοποίησε, αλλά το ζητούμενο ήταν να εισαχθώ και αυτό ήταν αρκετό για μένα.

  Ποιο μήνυμα θέλετε να δώσετε στους νεότερους μαθητές;

 -          Ο τολμών νικά. Όποιος θέλει πραγματικά και αγαπά αυτό που κάνει το πετυχαίνει κατά κανόνα. Ο συνδυασμός θέλησης και ουσιαστικής μελέτης οδηγούν στο ποθούμενο αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου το Κοινωνικό Φροντιστήριο Νέας Μάκρης και ιδιαίτερα τους καθηγητές μου κ. Ντάνη Δημήτριο, Μαθηματικό και την κα. Γώγου Χρύσα, Φιλόλογο για τη μεγάλη τους βοήθεια και συμπαράσταση. Με την συνομήλική μου κα. Γώγου είχα τη χαρά και την τύχη να γίνουμε και φίλες.

Ευχαριστώ ακόμα όλους τους καθηγητές του εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας και ειδικότερα τον καθηγητή κ. Αβιτζή Άρη για την επιπρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία που μας παρείχε.

Ευχαριστώ επίσης το συντονιστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Πούλο Πασχάλη για το πραγματικό του ενδιαφέρον, την ευαισθησία και την ανθρωπιά του προς όλους τους μαθητές.

Το σημαντικότερο το αφήνω στο τέλος, ευχαριστώ τον άνθρωπο μου, το σύζυγο μου, που ήταν το στήριγμα μου και ο βασικός συμπαραστάτης μου.

 


Ευχαριστούμε πολύ. Καλό πτυχίο!
ΖΩnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.