Ροή Ειδήσεων

Κοινές Προτάσεις : ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΒΗΜΑ στο ΜΕΛΛΟΝ για το νέο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο


Παρέμβαση των δημοτικών παρατάξεων ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΒΗΜΑ στο  ΜΕΛΛΟΝ για το Νέο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Κοινές Προτάσεις προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη κατέθεσαν οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Μαραθώνος “ΣΥΜΜΑΧΙΑ” και “ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”  στα πλαίσια της διαβούλευσης  του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου μας.


Οι δύο δημοτικές Παρατάξεις και οι επικεφαλής αυτών κ.κ. Σπύρος Λιβαθινός και Νίκος Χατζηγιάννης συγκρότησαν Ομάδα Εργασίας με επικεφαλής τους κ.κ. Βασίλη Κουλουμπή (Τοπογράφο Μηχανικό για την ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και Δημήτριο Φράγκο (Πολιτικό Μηχανικό για το ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) οι οποίοι εκπόνησαν και παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο Προτάσεων που περιλαμβάνει τόσο χωροταξικές όσο και πολεοδομικές ρυθμίσεις.

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν κατήρτισαν ούτε υπέβαλαν κάποιο σχέδιο προτάσεων ως όφειλαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τους πληγέντες συνδημότες μας από τη φονική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, αλλά έως σήμερα παρακολουθούν ως απλοί θεατές τα δρώμενα και απλά αφήνουν τις εξελίξεις στην τύχη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας αδρανούν σε μείζονα θέματα που απασχολούν τους πυρόπληκτους συνδημότες μας και δεν αντιδρούν ούτε ακόμη και στην εξαίρεση που κάνει το προτεινόμενο Σχέδιο του Υπουργείου από την ένταξη στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο των περιοχών ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ, ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ και ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗ.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που στο Προτεινόμενο Σχέδιο έχουν ενταχθεί και δικαίως ακόμη και περιοχές του Δήμου μας που δεν ανήκουν στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η σιγή του Δημάρχου Μαραθώνος και η διαφαινόμενη έλλειψη διάθεσης αντιπαράθεσης και διεκδίκησης  για τις άνω περιοχές  είναι παροιμιώδης….

Ελπίζουμε την ατονία αυτή να μην την πληρώσουν στο τέλος ακριβά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Με την δική μας παρέμβαση και τις Προτάσεις που καταθέσαμε επιδιώκεται η συνολική αντιμετώπιση των χωροταξικών και πολεοδομικών θεμάτων των πυρόπληκτων περιοχών χωρίς άδικες εξαιρέσεις και περιορισμούς ώστε  να αποκτήσει όλη η εδαφική έκταση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας  προοπτική χωροταξικής και πολεοδομικής οικιστικής ανάπτυξης.

Πατήστε τούς ακόλουθους σύνδεσμους παρακάτω για να δείτε τα σχετικά έγγραφα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ_ΣΧΕΔΙΟΥ_ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ_ΠΕΡΙΟΧΩΝ – Γνωμοδότηση  – Διοικητικές ΠράξειςΖΩnews
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.