Ροή Ειδήσεων

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 1ο ΓΕΛ Ν. ΜΑΚΡΗΣ - Αυτά είναι τα αιτήματα των μαθητώνΣυνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη του 1ου ΓΕΛ Ν. Μάκρης. Το zwnews.gr βρέθηκε στο χώρο σήμερα το πρωί σε συνάντηση που πραγματοποίησαν γονείς του σχολείου. Συνομιλήσαμε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και οι μαθητές παρουσίασαν για πρώτη φορά από την έναρξη της κατάληψης συγκεντρωμένα τα αιτήματά τους. Στη συνομιλία με τους μαθητές τόνισαν οτι δεν έχουν υπάρξει εξωσχολικοί εντός των σχολικών αιθουσών και οτι παρόλο που οι ίδιοι προσέχουν πολύ τους σχολικούς χώρους αν προκύψουν φθορές που ακόμη κι αν δεν είναι αποτέλεσμα δικών τους ενεργειών, είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν με προσωπική τους εργασία για την αποκατάσταση (πχ βάψιμο τοίχων). Οι ίδιοι μαθητές ξεκαθάρισαν οτι θέλουν να βλέπουν το σχολείο τους περιποιημένο και αξιοπρεπές. 

Αναλυτικά τα αιτήματά τους: 

  1. Μείωση των ωρών που απαιτούνται για την χρήση της μάσκας καθώς τους είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσαρμογή
  2. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα (στο συγκεκριμένο σχολείο τα τμήματα φτάνουν και τα 28)
  3. Να δημιουργηθούν άμεσα οι προδιαγραφές προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας του Υπουργείου Παιδείας 
  4. Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις καθηγητών που υπάρχουν στην κατεύθυνση της Γ' Λυκείου 
  5. Με την κατάληψη δείχνουμε την υποστήριξή μας στους μαθητές του Αλίμου στο σχολείο όπου εκδηλώθηκαν σκηνικά βίας από ενήλικες προς μαθητές
  6. Δημιουργία αξιοπρεπών υποδομών σε κάθε τάξη (πχ έλλειψη κουρτινών με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να είναι εκτεθειμένοι σε έντονο φως κατά την διάρκεια των μαθημάτων) 
Τα παιδιά ζήτησαν την στήριξη γονέων και εκπαιδευτικών προκειμένου να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες παιδείας! 

 ΖΩnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.