Ροή Ειδήσεων

Ανοιχτή Επιστολή των Συλλόγων του Προβάλινθου: Ίση μεταχείριση και δικαιοσύνη για όλους τους καμένους οικισμούς


Ανοιχτή Επιστολή των Συλλόγων του Προβάλινθου: Ίση μεταχείριση και δικαιοσύνη για όλους τους καμένους οικισμούς.

Τα Διοικητικά Συμβούλια και η Συντονιστική Επιτροπή του Οικισμού Προβάλινθου, επιθυμούν να σας γνωστοποιήσουν και να σας καταγγείλουν μια μεγάλη αδικία που γίνεται σε βάρος 500 οικογενειών του οικισμού μας με την εξαγγελία του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου του Ματιού, το οποίο αυτό τον καιρό είναι σε Διαβούλευση. Συγκεκριμένα για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι προχωρούν στην Πολεοδόμησή τους. Καταρχήν δηλώνουμε ότι συμπάσχουμε για τα θύματα της πυρκαγιάς και ότι καλώς τακτοποιήθηκαν τα όποια περιβαλλοντικά και δασικά τους προβλήματα.
Αντίθετα για τους δύο άλλους οικισμούς Προβάλινθο και Αμπελούπολη, που κι αυτοί ως γνωστόν κάηκαν και καταστράφηκαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, όχι μόνο τους βγάζουν έξω από την πολεοδόμηση, αλλά αντίθετα τους χαρακτηρίζουν ως δασικές εκτάσεις και προτείνεται να γίνουν πάρκα και χώροι αναψυχής, προφανώς για να τους απολαμβάνουν οι ισχυροί γείτονές μας και επιπλέον να αποκτήσουν υπεραξίες οι περιουσίες τους σε βάρος των δικών μας μικροϊδιοκτησιών, εξαφανίζοντας συγχρόνως από τον χάρτη τον οικισμό μας. Αυτό ακριβώς είχαν επιχειρήσει τα ίδια συμφέροντα το 2008, να μας βγάλουν έξω από το Γ.Π.Σ. του πρώην Δήμου Νέας Μάκρης στον Οργανισμό Αθήνας του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά τελικά επικράτησε το δίκαιο και ενταχθήκαμε στο Γ.Π.Σ. με ήπιο συντελεστή δόμησης 0,15 ως τόπος αμιγούς κατοικίας, που τελικά εμπόδισαν να γίνει Φ.Ε.Κ. Αυτό ακριβώς το 0,15 ζητάμε να μας δοθεί και τώρα, λύση που δεν υποβαθμίζει το περιβάλλον αλλά αντίθετα αναβαθμίζει.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε όλους τους έντιμους πολίτες που είναι συνδεδεμένοι οικονομικά με τον οικισμό μας, έχουν δικαιώματα ιδιοκτησίας, ή άλλοι συναισθηματικά με την εκκλησία μας των Αγίων Αποστόλων, τους κατοίκους του Μαραθώνα, που οι παππούδες τους ίδρυσαν στην ίδια έκταση τον Αγροτικό Συνεταιρισμό το 1937, επίσης τον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα και τους πρώην Δημάρχους, να βοηθήσουν με τον τρόπο τους για να μπούμε κι εμείς στην οικιστική περιοχή και να φτιάξουμε τα καμένα σπίτια μας.
Πιστεύουμε ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του θα επανεξετάσουν το πρόβλημά μας και θα αποδώσουν ίση μεταχείριση και δικαιοσύνη για όλους τους καμένους οικισμούς.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.


Με εκτίμηση,


Για τα Δ.Σ.


Οι Πρόεδροι: Δημήτριος Γιαννακόπουλος και Στέφανος Αθανασίου

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής: Διονύσιος Καπνίσης


Υ.Γ. Είμαστε στη διάθεσή σας. Σε κάθε ενδιαφερόμενο να του προσκομίσουμε όλες τις νόμιμες άδειες, όπως αγοράς κατάτμησης, διάνοιξης δρόμων κ.λπ. που διαθέτουμε πριν το Σύνταγμα του 1975.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.