Ροή Ειδήσεων

Γραμματικό: Απόφαση κόλαφος για τον Χρυσίνα Τάσο, στενό συνεργάτη του Δημάρχου Μαραθώνα .Πραγματικός κόλαφος είναι η απόφαση που έλαβε το Κοινοτικό Συμβούλιο του Γραμματικού, για τον Χρυσίνα Τάσο ,στενό συνεργάτη του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα.

Πιο συγκεκριμένα, συνεδρίασε το Κοινοτικό Συμβούλιο Γραμματικού με θέμα « Παρεμβάσεις στην λειτουργία και στις αρμοδιότητες του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου Γραμματικού από εξωθεσμικούς παράγοντες ».


Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Γραμματικού κ. Αγγελική Αβραμίδη  πήρε τον λόγο και ανάφερε:

Το Σύνταγμα του 1975 αποκατέστησε το Δημοκρατικό Πολίτευμα στην Ελλάδα, καθώς περιελάμβανε μια σειρά από δημοκρατικές αρχές όπως η Αντιπροσωπευτική Αρχή, η Αρχή Διάκρισης των Εξουσιών, η Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας, η Κοινοβουλευτική Αρχή, η Αρχή της Καθολικής Ψηφοφορίας και η Προστασία των Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Οι συγκεκριμένες αρχές λοιπόν διέπουν το Πολίτευμα της χώρας μας από τότε έως και σήμερα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό –αποκεντρωμένο επίπεδο δηλ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης οι συγκεκριμένες αρχές συνδέονται άρρηκτα με θεσμούς και αξιώματα κάποια εκ των οποίων έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε ως Σύμβουλοι στην Κοινότητα Γραμματικού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω εισηγούμαι ότι, καθώς ο κος Χρυσίνας Αναστάσιος δεν υπηρετεί κανένα θεσμικό αξίωμα, να περιοριστεί στις συγκεκριμένες αρμοδιότητες που του έχει εκχωρήσει ο Δήμαρχος Μαραθώνος, οι οποίες έγκεινται στο ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου και αφορούν οτιδήποτε έχουν σχέση με αλληλογραφία, γραμματειακή υποστήριξη και συναντήσεις Δημάρχου. Κατά τα άλλα ο κος Χρυσίνας δεν μπορεί να έχει καμία παρέμβαση και επέμβαση στην δράση της Διοίκησης καθώς είναι αυθαίρετη ,διότι δεν είναι εντεταλμένος καθώς δεν είναι αιρετός και δεν έχει τα τυπικά προσόντα της γνώσης και την εμπειρογνωμοσύνη για να είναι ειδικός συνεργάτης. Επομένως ας περιοριστεί στα καθήκοντα του ιδιαίτερου γραφείου που ανέφερα παραπάνω.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο σύμβουλος κος Δημητράκης Αθανάσιος και είπε:

Η εξωθεσμική παρέμβαση συνιστά κατάργηση της Τοπικής Κοινότητας. Συνιστά απαξίωση των εκλεγμένων συμβούλων. Παρέμβαση στο έργο της Τοπικής Αρχής από μη εκλεγμένους συνιστά κατάργηση της Δημοκρατίας και επισημαίνω ότι τέτοιους διορισμούς έκανε μόνο η δικτατορία. 

Τυχόν ατύχημα ή ζημία που θα προκύψει υπό την καθοδήγηση έργου ή ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί από εξωθεσμικό παράγοντα, την ευθύνη φέρει εκτός από τον αυτόν και ο Δήμαρχος , ο οποίος τον διόρισε να εκτελέσει κάποια εργασία. Τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες επιβαρύνουν τον Δήμο και τον Δήμαρχο. Εμείς με το παρόν συμβούλιο και την ανακοίνωση , επισημαίνουμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη για ατύχημα ή ζημία .

Ως εκ τούτων δεν δεχόμαστε την χρήση εξωθεσμικών παραγόντων, δεν δεχόμαστε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και μάλιστα από άτομα που δεν έχουν καμία γνώση και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν έχουν κανένα τίτλο σπουδών για να καλύψουν θέσεις Δημάρχου. Τέλος με την ισχύουσα νομοθεσία και αφού αποτελεί διακαή πόθο του Δημάρχου , τότε να τον περιορίσει στο ιδιαίτερο γραφείο του στο Δημαρχείο και να πάψει να παραβιάζει τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο σύμβουλος κος Τουρκαντώνης Χρήστος και είπε:

Θα πρότεινα μια συνάντηση με τον κο Χρυσίνα Αναστάσιο για να του εκθέσουμε τις απόψεις μας και να του επισημάνουμε την θέση που πρέπει να έχει απέναντί μας.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο κος Χρυσίνας Αναστάσιος δεν υπηρετεί κανένα θεσμικό αξίωμα, να περιοριστεί στις συγκεκριμένες αρμοδιότητες που του έχει εκχωρήσει ο Δήμαρχος Μαραθώνος, οι οποίες έγκεινται στο ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου και αφορούν ο,τιδήποτε έχουν σχέση με αλληλογραφία, γραμματειακή υποστήριξη και συναντήσεις Δημάρχου. Κατά τα άλλα, ο κος Χρυσίνας δεν μπορεί να έχει καμία παρέμβαση και επέμβαση στην δράση της Διοίκησης καθώς είναι αυθαίρετη ,διότι δεν είναι εντεταλμένος αφού δεν είναι αιρετός και δεν έχει τα τυπικά προσόντα της γνώσης και την εμπειρογνωμοσύνη για να είναι ειδικός συνεργάτης. Επομένως ας περιοριστεί στα καθήκοντα του ιδιαίτερου γραφείου που αναφέρθηκαν παραπάνω.


: Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Χρυσίνας Αναστάσιος έχει διατελέσει για χρόνια εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στο Γραμματικό, στις τελευταίες εκλογές πήρε 570 ψήφους εντούτοις ο νέος εκλογικός νόμος του στέρησε την εκλογή και "σήμερα" μετά απο πρόταση του Δημάρχου είναι  άμισθος συνεργάτης του ,σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του ιδιαίτερου γραφείου του στο δημοτικό κατάστημα Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνος.email : zwnewspaper@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.