Ροή Ειδήσεων

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ, ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ Σπύρος Παππάς : «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή» έλεγε ο Β. Ουγκώ !

ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ! Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, οι εργασίες ξεκίνησαν ! Το τριθέσιο αυτό δημοτικό σχολείο, ήταν, από την ίδρυσή του (1983) ανενεργό και συστεγάζονταν με το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Νέας Μάκρης. Παρόλες τις ανάγκες που είχε ο Δήμος μας, το σχολείο αυτό δεν λειτούργησε ποτέ.
Κατά το χρονικό διάστημα 2005-2010, με πρωτοβουλία μου, ως Άμισθος Σύμβουλος στα θέματα Παιδείας του Δήμου, προχωρήσαμε :
Α. Σε ΙΔΡΥΣΕΙΣ σχολικών μονάδων στην Νέα Μάκρη, όπως το 2ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο (ΦΕΚ 788/6-5-2008), αλλά και το 4ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, που από ανενεργό 3/θέσιο το αναβαθμίσαμε σε ενεργό 12/θέσιο (ΦΕΚ 704/22-4-2008).
Β. Σε ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ σχολικών μονάδων, όπως τα δύο (2) Νηπιαγωγεία στο κέντρο της Νέας Μάκρης (2007) και το 2ο Γυμνάσιο στον Νέο Βουτζά (2008), αναβαθμίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις κτηριακές υποδομές των σχολείων της Νέας Μάκρης.
ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ξεκίνησε λοιπόν την λειτουργία του (ως 6/θέσιο) σε προκατασκευασμένες αίθουσες (Σεπτέμβριος 2010), μέσα στο Πολιτιστικό Πάρκο (πρώην Αμερικάνικη Βάση). Δέσμευση της τότε Δημοτικής Αρχής ήταν, ότι μέσα σε μια διετία (το πολύ τριετία), θα υπάρξει, για το συγκεκριμένο σχολείο, ανέγερση νέου κτηρίου. Για το σκοπό αυτό, δόθηκε το οικόπεδο στην οδό Πυθαγόρα.
Τον Μάρτιο του 2010, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι διαδικασίες για την ανέγερση του σχολείου. Απέμεινε μόνο να αποσταλούν στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), σήμερα ΚτΥπ, δυο (2) μελέτες (αρχιτεκτονική, εδαφοτεχνική) τις οποίες, η τότε Δημοτική Αρχή, είχε δεσμευτεί (και υποσχεθεί στον ΟΣΚ), ότι μόλις ολοκληρωθούν θα αποσταλούν άμεσα σ’ αυτόν, για τις περαιτέρω ενέργειές του.
Και ενώ όλοι περίμεναν (ιδίως ο ΟΣΚ) τις μελέτες, για να προχωρήσει το έργο, η τότε Δημοτική Αρχή, άγνωστο για ποιο λόγο, αποφάσισε να μην ασχοληθεί πλέον με το θέμα αυτό και γενικά με την Παιδεία. Αθέτησε την υπόσχεση-δέσμευση που είχε αναλάβει έναντι του ΟΣΚ και σταμάτησε κάθε ενέργεια για την ανέγερση του σχολείου αυτού.   
Από τότε και μέχρι σήμερα, το σχολείο αυτό παραμένει σε λειτουργία στις προκατασκευασμένες αίθουσες στο Πολιτιστικό Πάρκο. Η ανέγερση λοιπόν του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, των μαθητών, των δασκάλων και των γονέων, χάρις στον αγώνα κάποιων, γίνεται σήμερα, πραγματικότητα !
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, σε όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση του έργου αυτού, όπως ΚτΥπ, Δήμος, Σύλλογος Γονέων, Ένωση Γονέων, φορείς και μεμονωμένα άτομα… αλλά κυρίως στους υπεύθυνους και καθ’ ύλην αρμόδιους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες, έτρεξαν, βοήθησαν, κοπίασαν και τώρα ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι, μπορούν να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους !


Υ.Γ. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, θα έχει συνολική επιφάνεια 2.239,20 τ.μ. (κτήριο), μέσα σε ένα οικόπεδο 2.844,76 τ.μ., στο Ο.Τ. 160 Α της 1ης Π.Ε. Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα. Θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών και θα αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικοχημείας, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής, καθώς και τραπεζαρία για τις ανάγκες του ολοήμερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.