Ροή Ειδήσεων

Γιώργος Πατούλης: Η Αττική πρέπει να κάνει μια νέα αρχή, προτεραιότητα οι ανάγκες των πολιτών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. Πατούλης, Yποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής : Προτεραιότητα μας, η διασφάλιση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας , σε όλα τα έργα της Περιφέρειας Αττικής

Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, για να σχεδιάσει επιτέλους για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, όπως παραδέχθηκε ο αρμόδιος αντι-περιφερειάρχης Χ. Καραμάνος, με σημερινή δήλωσή του σε ημερήσια εφημερίδα.
Πρόγραμμα που περιλαμβάνει 5 εργολαβίες, συνολικού προϋπολογισμού 88 εκ. ευρώ, από τις οποίες οι 4 αφορούν ασφαλτοστρώσεις.
Από τη δημόσια αυτή ομολογία προκύπτουν πολλά και σημαντικά ερωτήματα για τη σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής.
Απαιτούμε από την κα Δούρου να μας απαντήσει :
1.     Γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα πολλά χρόνια για να υλοποιηθεί αυτή η σημαντική παρέμβαση;
2.     Γιατί στο διάστημα αυτό δεν κατάφερε να δρομολογήσει μόνιμη και βιώσιμη λύση, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου;
3.     Γιατί ξεκίνησαν με τόση καθυστέρηση τα αντιπλημμυρικά έργα της Δυτικής Αττικής. Έπρεπε να θρηνήσουμε την άδικη απώλεια τόσων συνανθρώπων μας;
4.     Με ποιον τρόπο διαχειρίζεται όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα των πολιτών, μοιράζοντας τα έργα αποκλειστικά με κομματικά ή προσωπικά της κριτήρια;
5.     Τι απαντά στις καταγγελίες μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι αναθέτει έργα με «φωτογραφικές» διαδικασίες;
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η σημερινή , όπως και οι προηγούμενες Διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής, απέτυχαν να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Οι αλληλοκατηγορίες σήμερα, μεταξύ των παρατάξεων που διοίκησαν την Περιφέρεια τα προηγούμενα 12 χρόνια,  δεν έχουν κανένα νόημα για τους πολίτες, αφού όλοι τους δοκιμάστηκαν στην πράξη και απέτυχαν.
Η Αττική χρειάζεται μια νέα αρχή.
Μια νέα Διοίκηση, που θα δώσει προτεραιότητα στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων, ώστε να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Αττικής.
Μια νέα Διοίκηση, που θα διασφαλίσει αφενός τη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων, αφετέρου την αποτελεσματικότητα των έργων που θα υλοποιηθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.