Ροή Ειδήσεων

ΒΗΜΑ στο ΜΕΛΛΟΝ : Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ


Είναι πολύ δύσκολο να αποτιμήσεις τα πεπραγμένα του πρώτου έτους της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα όταν από τους 12 συνολικά μήνες θητείας της δεν έχει συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο τους τελευταίους 8 μήνες....

          Η Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας εξ΄ αρχής αναλώθηκαν σε μία πολιτική προπαγάνδας και δημοσίων σχέσεων, με κύριο μέλημά τους την προσωπική προβολή του ίδιου του Δημάρχου και των συνεργατών του, με συνεχεία φωτογραφήσεις, δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις ακόμη και για τα αυτονόητα.

          Προς τον σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά, δεκάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ σε “ημέτερους” που έχει προσλάβει, προφανώς αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των δημοτών.

          Με την τακτική των συνεχών και αλεπάλληλων απευθείας αναθέσεων, η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας  δείχνει ότι αποφεύγει συστηματικά και επανειλημμένως την διαδικασία των μειοδοτικών διαγωνισμών, σε τέτοιο βαθμό που είναι απορίας άξιον γιατί...

          Επί ένα και πλέον χρόνο η Δημοτική Αρχή δεν έχει να παρουσιάσει κανένα απολύτως έργο. Αντιθέτως, παρουσιάζει ως δήθεν έργα τις καθημερινές και αυτονόητες υποχρεώσεις της, όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών και κάποιες διαχειριστικές παρεμβάσεις και εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά ακόμη και τα πλέον αυτονόητα....

          Επιμελώς ο κ. Τσίρκας αποφεύγει να πει τις αλήθειες. Ακόμη και προγράμματα ή δράσεις που “τρέχουν” τώρα δεν είναι παραγωγή της δικής του θητείας αλλά προέρχονται από την προηγούμενη δημοτική αρχή και απλώς συνέπεσε να είναι εκείνος που πρέπει να τις ολοκληρώσει.

          Σε επίπεδο διαχείρισης προσωπικού, ο κ. Τσίρκας και η Δημοτική Αρχή έδειξαν ότι δεν μπορούν να διευθύνουν το Δήμο. Το πρόσφατο επεισόδιο με τον προπηλακισμό το γρονθικόπημα δημοτικού υπαλλήλου από τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Στάμο, δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

          Ο κ.    Τσίρκας, έχοντας ορίσει πληθώρα Αντιδημάρχων εξυπηρετεί προς το παρόν τις φιλοδοξίες των συνεργατών και συμβούλων του, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως έργο, κάποιοι δε από αυτούς δεν έχουν καν τοποθετηθεί για σημαντικά θέματα σε κανένα δημοτικό συμβούλιο. Σχεδόν είναι άλαλοι.... Με τον τρόπο αυτόν το μόνο που πετυχαίνει ο κ. Τσίρκας είναι να διατηρεί τις ισορροπίες στην Παράταξή του, αλλά δεν παράγεται έργο.


          Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Τσίρκας είχε υποσχεθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την τακτοποίηση των πυρόπληκτων. Ένα και πλέον χρόνο μετά, ο κ. Τσίρκας δεν υπέβαλε καν προτάσεις για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, δεν έκανε Διαβούλευση, δεν πίεσε για να αποζημιωθούν οι πληγέντες από την φονική πυρκαγιά, δεν φρόντισε να γίνουν έργα υποδομής στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά (δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις κλπ). Αποκορύφωμα της αδιαφορίας του ήταν η διακοπή της υδροδότησης συμπολιτών μας στο Νέο Βουτζά χωρίς προειδοποίηση και χωρίς πρόνοια για δεκάδες συμπολίτες μας, τόσο που ακόμη και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή Μαραθώνα.

          Το ιστορικό κέντρο της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα έχει κυριολεκτικά απονεκρωθεί, ενώ και οι Κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα βρίσκονται στο ... έλεος του Θεού....

          Οι δρόμοι όλου του Δήμου είναι σε τραγική κατάσταση, το δημοτικό οδικό δίκτυο είναι απροσπέλαστο, το δίκτυο ύδρευσης παραμένει ασυντήρητο και παρουσιάζει βλάβες, τα σχολεία έχουν τεράστιες ελλείψεις, τα Δημοτικά Κοιμητήρια έχουν κορεστεί και για όλα αυτά και πολλά άλλα η Δημοτική Αρχή και ο κ. Τσίρκας προσωπικά  δεν έχουν κάνει τίποτε.

          Δεν είχαμε καμία απολύτως αμφιβολία περί της έλλειψης διάθεσης του κ. Τσίρκα αλλά και των γνώσεων του ίδιου και των συνεργατών του.  Η μακρά αυτοδιοικητική του πορεία ήταν γνωστή σε όλους μας για το βασικό της γνώρισμα : ίσες αποστάσεις, διατήρηση ισορροπιών, “ναι” σε όλους και για όλα, “χάιδεμα – μασάζ” στους ψηφοφόρους, επιλεκτικές ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις και έργο ΜΗΔΕΝ. Ουσιαστικά όσοι ξέραμε την αυτοδιοικητική πορεία του σημερινού Δημάρχου, ξέραμε επίσης ότι δεν είναι από αυτούς που θέλει να κοντράρετε, θέλει να τα έχει με όλους καλά και να μην δυσαρεστεί κανέναν, με έναν μόνο σκοπό : να διαιωνίζει τα θέματα, να μην δίνει λύσεις και στο τέλος να ξαναζητά την ψήφο με την υπόσχεση ότι εκείνος θα τα λύσει. Χωρίς πυγμή, χωρίς τεχνική ή άλλη επιστημονική κατάρτιση, τόσον ο ίδιος ο Δήμαρχος όσο και η πλειοψηφία των στελεχών του (με ελάχιστες εξαιρέσεις), διαχειρίζονται έναν Δήμο που χρειάζεται όραμα, γνώσεις και “τσαγανό” και βρήκε στο “τιμόνι” του μαλθακούς και άτολμους διαχειριστές της Διοίκησης.

          Η πρώτη χρονιά της Δημοτικής Αρχής ήταν απλώς μία χρονιά υπεκφυγών και απόλυτης στασιμότητας.

          Η σύγκριση του απελθόντος Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη με τον σημερινό Δήμαρχο έχει ήδη αρχίσει να γίνεται και δυστυχώς οι ομοιότητες και οι διαφορές είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

          Ο Δήμος Μαραθώνος διοικείται από ομάδα Διοίκησης που στην πλειοψηφία της είναι ανεπαρκής. Μοναδικό ενδιαφέρον των περισσοτέρων στελεχών είναι η αυτοπροβολή και η δημοσιότητα. Και όσο αυτό κυριαρχεί, δεν υπάρχουν ελπίδες ούτε για το μέλλον...


ΖΩnews


EΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ 


ZICON Development Solutions 
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων & Επιδοτήσεων
(Στουρνάρη 49 ,Αθήνα ,tel:210.440.80.40, email: info@zicon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.