Ροή Ειδήσεων

Σπύρος Λιβαθινός: Κατάλυση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στο Δήμο Μαραθώνα


Με ανοικτή επιστολή ο επικεφαλής της ''Συμμαχίας'' Σπύρος Λιβαθινός κάνει λόγο για κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών στον δήμο Μαραθώνα.

Συμμετοχική δημοκρατία, σεβασμός στους θεσμούς, ενεργή συμμετοχή, ομαδική προσπάθεια. Αρχές που αποτελούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας και που, δυστυχώς, έχουν καταλυθεί ολοκληρωτικά στον Δήμο Μαραθώνα.


ZICON Development Solutions
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων 
 (Στουρνάρη 49 ,Αθήνα ,tel:2103009878 , email: info@zicon.gr)

Σε μια περίοδο που η καθιέρωση της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα είχε ως μοναδική επιδίωξη την θέσπιση διευρυμένων συνεργασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας, και ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Τσίρκας εξακολουθούν να καταφεύγουν σε απροκάλυπτα τεχνάσματα, προκειμένου να καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας, προσβάλλοντας διαρκώς το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης στη διοίκηση ενός Δήμου.


Με την εμφάνιση της πανδημίας να οδηγεί στην διευρυμένη αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη διενέργεια τηλεδιασκέψεων σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας (από την πραγματοποίηση μαθημάτων εξ αποστάσεως στα σχολεία μέχρι την τηλε – εργασία), ο Δήμος Μαραθώνα εξακολουθεί να παραμένει ουραγός των εξελίξεων, αδυνατώντας να πραγματοποιήσει οργανωμένα συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης ή έστω μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατόπιν σφοδρών πιέσεων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, μόνο που κατά τη διάρκειά τους διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε οπτική επαφή με περισσότερους από εφτά συμβούλους της πλειοψηφίας.

Αντί, λοιπόν, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσουν την περίοδο του Αυγούστου, προκειμένου να εξαλείψουν τις τεχνολογικές ατέλειες για να ακολουθήσουν το μοντέλο διαδικτυακής συνεδρίασης και επιτέλους να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τη πραγματοποίηση Δ.Σ., δια ζώσης, ενημέρωσαν τις δημοτικές παρατάξεις ότι η συνεδρίαση της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς!

Με τις περισσότερες εισηγήσεις των θεμάτων να «αγνοούνται» λίγες μόνο ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., με τον Δήμαρχο να ορίζει συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ίδια μέρα και ώρα με το Δημοτικό Συμβούλιο (το οποίο ορίστηκε στις… 2 το μεσημέρι!), επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά η παντελής έλλειψη σεβασμού της Δημοτικής Αρχής στους θεσμούς, στην Αντιπολίτευση και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία του Δήμου Μαραθώνα.

Κατόπιν των παραπάνω γεγονότων, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία της τη συγκεκριμένη παρωδία, ούτε φυσικά να συγκαλύψει τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν και οι απ’ ευθείας αναθέσεις που θα εγκριθούν για πολλοστή φορά, βαραίνουν αποκλειστικά την πλειοψηφία και τους δημοτικούς της συμβούλους. 

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με τη Δημοκρατία να ποδοπατείται καθημερινά ολοένα και περισσότερο και τη Δημοτική Αρχή να διοικεί το Δήμο μέσω φωτογραφιών στα social media και συναλλαγών με «μισθωμένους δημοσιογράφους», οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα βλέπουν την ποιότητα της ζωής τους να χειροτερεύει και τα προβλήματα γύρω τους να γιγαντώνονται.ΖΩnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.