Ροή Ειδήσεων

Ο πρόεδρος του Τελμησσός Ν. Μάκρης – Μαραθώνος για τις Αναβολές Αγώνων Δρόμου & αθλητικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων


Με όλες αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε και δυστυχώς βιώνουμε ακόμη έχοντας τρομερό αντίκτυπο στην οικονομία μας στην καθημερινότητα μας αλλά το σημαντικότερο στην υγεία μας, επηρεάζοντας όλους τους τομείς έχοντας και αντίκτυπο ακόμη και στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την αναβολή και ακύρωση αθλητικών αγώνων δρόμου καθώς και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τα τελευταία χρόνια η παρουσία αθλητικών εκδηλώσεων επισήμων και μη βρισκόταν σε μια άνθηση και ανάπτυξη με την διοργάνωση μεγάλων και μικρών εκδηλώσεων απο συλλόγους και φορείς ακόμη και απο εταιρίες
παροτρύνοντας το κοινό στην άθληση και στον καλύτερο τρόπο ζωής.

Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν αρκετά χρόνια πριν με μόχθο και ζήλο καθώς και προσωπική εργασία πολλοί φίλοι του δρομικού χώρου και το σίγουρο είναι πως η προσφορά τους είχε και συνεχίζει να έχει ανιδιοτελή χαρακτήρα.

Είναι και θα είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζεις να προσφέρεις στην κοινωνία απο κάθε πλευρά με όσες δυνατότητες έχεις και στο επιτρέπουν.

Είναι και στον κάθε Έλληνα μέσα μας η προσφορά αρκεί να το θέλει και να το κάνει χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι που το έχουμε ριζωμένο βαθιά
μέσα μας ως λαός. Δυστυχώς προς το παρόν με την πρωτόγνωρη όπως αναφέραμε αρχικά πανδημία, δεν μας επιτρέπετε η διοργάνωση των εκδηλώσεων μας καθώς και η συμμετοχή μας.

Είχαμε συνηθίσει όλοι μας να συμμετέχουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα σε αγώνες δρόμου που διοργανωνόντουσαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Μας λείπουν πραγματικά πολύ! Μας λείπουν και οι δικες μας διοργανώσεις των εκδηλώσεων στην περιοχή μας. Νιώθοντας άδειοι και κενοί.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε αυτή την στιγμή είναι υπομονή και να σεβαστούμε υπακούοντας τους
όρους και τις συστάσεις των ειδικών επιστημόνων τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας .

Οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και μετατέθηκαν για άλλη ημερομηνία τηρώντας το
πρωτόκολλο και τους όρους υγειονομικής προστασίας, δυσκολεύουν εν ολίγη όλους τους αθλητές και αθλούμενους καθώς και τους διοργανωτές.

Προς το παρόν πάντως δεν θα είναι όπως ήταν πρώτα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο διαφορετικό. Ακόμη και ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας τηρεί ένα περιορισμένο αριθμό συμμετοχών για την φετινή χρονιά!

Και με όρους και όλα τα απαραίτητα! Όμως πιστεύω ως αθλητής και με μια πολυετή εμπειρία επάνω στον χώρο πως εάν είσαστε απλός αθλούμενος η εντατικά αθλητής δρομέας, σας συμβουλεύω πως πρέπει η προπόνηση σας να είναι όπως και η προπόνηση που κάνατε και πρώτα που προετοιμαζόσασταν για κάποιον αγώνα βάζοντας στόχους άσχετα εάν δεν έχουμε τώρα την δυνατότητα να τρέξουμε σε αγώνες, θα πρέπει πάντα να βρισκόμαστε σε
πλήρη ετοιμότητα κρατώντας την φόρμα μας.

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις το σίγουρο είναι πως θα το πετύχεις με οποιονδήποτε τρόπο την κατάλληλη στιγμή. Θα πρέπει να βάζουμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας και αυτό που κάνουμε να το κάνουμε με αγάπη και όχι με καταπίεση γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα μας κουράσει και δεν θα μας ευχαριστεί.

Προσοχή λοιπόν στην υγεία μας και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγο των υψηλών θερμοκρασιών μειώνοντας την ένταση των προπονήσεων μας κρατώντας φυσικά τους στόχους μας για άμεσα μελλοντικά.

Τρέξτε και απολαύστε την προπόνηση σας σε κάθε σημείο όπου και να βρίσκεστε, χαλαρώνοντας τους ρυθμούς σας και προπάντων καλή διατροφή για να έχετε μια μακροχρόνια υγιείς φυσική κατάσταση χωρίς τραυματισμούς.

Σας εύχομαι να έχετε καλό καλοκαίρι με υγεία πάνω απο όλα υπομονή φυσικά και προσοχή σε ότι και εάν κάνετε.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
Βλάσης Καραβασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.