Ροή Ειδήσεων

Λήψη απόφασης του ΔΣ Μαραθώνα για ενοποίηση των ερανικών λογαριασμών για τους πυρόπληκτους των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου


 Λήψη απόφασης του ΔΣ Μαραθώνα για ενοποίηση των ερανικών λογαριασμών για τους πυρόπληκτους των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου


08/07/2020

ΠΡΟΣ: κ.Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

             κ. Δήμαρχο

  

Παρακαλούμε όπως στην επόμενη συνεδρίαση φέρετε σα θέμα ημερήσιας διάταξης  το θέμα «Λήψη απόφασης περί συγχώνευσης των ερανικών λογαριασμών για τους πυρόπληκτους των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου».

(σε ανοιχτή συνεδρίαση λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας)

 

Κύριε Πρόεδρε,

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας με 102 νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και εκατοντάδες συμπολίτες μας να συνεχίζουν να εμπαίζονται, από το κράτος, την Περιφέρεια και τους Δήμους, να τρέχουν με ένα φάκελο από υπηρεσία σε υπηρεσία και όσοι τυχεροί έχουν πάρει κάποια χρήματα, αυτά να είναι ελάχιστα, σε σχέση με την καταστροφή, ψυχική και υλική, που έχουν υποστεί.

Είναι απαράδεκτο τα χρήματα αυτά, που πολλοί απλοί άνθρωποι έδωσαν με μεγάλη αγάπη για τους συμπολίτες μας, να μην έχουν φτάσει ακόμα στα χέρια αυτών που έχουν πληγεί από την καταστροφή. Είναι μεγάλη αδικία, και φέρει ευθύνη τόσο η προηγούμενη, όσο και η σημερινή δημοτική αρχή Μαραθώνα, που δεν έχουν κατανεμηθεί αναλογικά  στους δύο Δήμους  που επλήγησαν  τα χρήματα των ερανικών λογαριασμών.Με τη δική σας ανοχή, υπάρχουν σκέψεις, τα χρήματα αυτά να μην καταλήξουν μέχρι τελευταίας δεκάρας στον κάθε πυρόπληκτο προσωπικά, αλλά αντ’ αυτού, μέρος τους να χρησιμοποιηθεί για αγορά κάδων ανακύκλωσης, όπως σχεδιάζεται παρανόμως και ανήθικα, από το Δήμο Ραφήνας  - Πικερμίου, την ώρα που το εν λόγω έξοδο μπορεί να καλυφθεί από άλλα κονδύλια.

Καλούμε όσους επικαλούνται νομικά τερτίπια για την ενότητα των δύο λογαριασμών,    να απαιτήσουν μαζί μας «με έναν νόμο και ένα άρθρο» να γίνει η ενοποίηση. Βουλή υπάρχει, πλειοψηφία υπάρχει, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εκδίδονται συνεχώς.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Στεφανίδης Νικόλαος

Φαρμάκης Κωνσταντίνος   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.