Ροή Ειδήσεων

Σπύρος Παππάς: Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Μαραθώνα " Όλα στο φως …από το Δημοτικό Συμβούλιο !"


Κύριε Δήμαρχε,

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο πλησιέστερος στον πολίτη. Προτεραιότητά σας λοιπόν πρέπει να αποτελεί η ενημέρωση των πολιτών. Οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην σωστή και έγκυρη ενημέρωσή τους ! Τα Δημοτικά Συμβούλια, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αφορούν όλους τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνος. Για το λόγο αυτό, η Δημοτική σας Αρχή όφειλε, από την αρχή της διακυβέρνησης του τόπου, να βγει μπροστά και να τα αναδείξει στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα πεπραγμένα σας. 

Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης είναι χρήσιμος πολίτης…

Η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί επιτακτικό αίτημα των πολιτών του Δήμου Μαραθώνος, οι οποίοι, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των πολλαπλών επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, δεν δύνανται να παρακολουθούν με την φυσική παρουσία τους τις πολύωρες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Κάθε Δημοτική Αρχή, όπως και η δική σας, οφείλει πλέον να προσαρμοστεί… στα νέα δεδομένα ! Η δυνατότητα των πολιτών να μπορούν να παρακολουθούν τις τοποθετήσεις των διοικούντων του Δήμου Μαραθώνος και των Δημοτικών Συμβούλων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είναι υψίστης σημασίας και εξυπηρετεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανάγκη ενημέρωσής τους.

Η ενημέρωση είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών !

Οι πολίτες του Δήμου Μαραθώνος χρειάζεται και πρέπει να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα πεπραγμένα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν πρέπει να αρκούνται μόνο σε φωτογραφίες και κείμενα του Γραφείου Τύπου του Δήμου, που δημοσιεύονται και αναρτώνται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και βέβαια έχουν προπαγανδιστικό χαρακτήρα.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Η Δημοτική Αρχή Μαραθώνα οφείλει και πρέπει να έχει ζωντανή κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θέλει κάτι να κρύψει. Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, που διευκολύνει την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, η άμεση ενημέρωση των δημοτών είναι πολύ εύκολος στόχος.

Η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου βοηθάει στην εξωστρεφή προσέγγιση της Νέας Δημοτικής σας Αρχής, γιατί δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε πραγματικό χρόνο (real time), χωρίς διακοπή και χωρίς φιλτράρισμα ή μερική απόκρυψη πληροφοριών.

Επίσης «αποκαλύπτει» σε όλους μας, ποιοι είναι οι τακτικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ποιοι συμμετέχουν ενεργά στις συνεδριάσεις, τι ακριβώς λένε και ποιοι κοιτάζουν απλά το κινητό τους τηλέφωνο ή παρευρίσκονται ως «σιωπηλές καρέκλες» στην αίθουσα. Η ζωντανή (live) μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων είναι συνεπώς μια μορφή αξιολόγησης για τους ανθρώπους, που ψήφισαν οι πολίτες-ψηφοφόροι του Δήμου Μαραθώνος.

Τέλος, γνωρίζετε επίσης πολύ καλά πως η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων Δ.Σ. συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση των πολιτών, δηλαδή στην διαφάνεια και τελικά στην δημοκρατία.

Αυτό λοιπόν που με επιτυχία υλοποιείται σε πάρα πολλούς Δήμους εντός και εκτός Αττικής και που για λόγους προβολής, είχε καθιερωθεί και στον Δήμο μας, από τον Δήμαρχο των δημοσίων σχέσεων, ελπίζαμε ότι θα… είχε συνέχεια !

Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές Εκλογές, το θέμα δεν φαίνεται να σας απασχολεί ιδιαίτερα. Μπορεί να σας φοβίζει, σκέφτεται κάποιος, η αντικειμενικότητα, η αλήθεια και η πιστή καταγραφή των συνεδριάσεων. Ειλικρινά δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχε μεγαλύτερη τόλμη και ευαισθησία στο θέμα αυτό από την δική σας !

Κύριε Δήμαρχε,

Υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Παραφράζοντας δε μία γνωστή σε όλους μας φράση θα έλεγα, πως «όταν δεν πάνε οι πολίτες στα Συμβούλια, θα πρέπει να πάνε τα Συμβούλια στους πολίτες». Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται και να γνωρίζουν επακριβώς τις θέσεις και την προσφορά όλων των Δημοτικών Συμβούλων στον κοινό στόχο, που είναι η ανάπτυξη του Δήμου. Με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας και της υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, η υλοποίηση της ζωντανής μετάδοσης των δημόσιων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Τολμήστε. Κάντε το πράξη !

Με εκτίμηση

Σπύρος Παππάς

*Η παραπάνω επιστολή έχει πρωτοκολληθεί στον Δήμο και έχει αποσταλλεί στον Δήμαρχο από τον κ. Παππά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.