Ροή Ειδήσεων

Αφημένα στην τύχη τους τα μαγαζιά στο κέντρο της Νέας Μάκρης που κλείνουν σταδιακά.


Η πεζοδρόμηση στο παραλιακό μέτωπο ,στη Νέα Μάκρη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη με επιπλέον χώρο στους πεζούς αλλά και στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων . Η αίσθηση είναι θετική απο τους περισσότερους πολίτες αλλά ύπάρχουν και αρκετοί που διαμαρτύρονται πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να γινόταν πολύ καλύτερα.Έπρεπε να είχε υλοποιηθεί χρόνια πριν και να υπήρχε καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμός . Πάντως κάθε αρχή και δύσκολη αλλά είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Οι παραπάνω αλλαγές όμως έφεραν αγανάκτιση και πολύ μεγάλο προβληματισμό βλέποντας τον τζίρο τους να μειώνεται και άλλο, οι καταστηματάρχες που βρίσκοταν εκτός της παραλιακής ζώνης . Ειδικά τα τελευταία χρόνια η Νέα Μάκρη και ειδικά το κέντρο της πόλης οδηγείται συνεχόμενα σε κλείσιμο επιχειρήσεων και όπου και να κοιτάξεις βλέπεις παντού κλειστά καταστήματα.

Σήμερα Τρίτη είχε κανονιστεί συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματιών εκτός παραλιακής ζώνης για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα και να κανονιστεί μια αντιπροσωπεία η οποία θα εκφράσει τα παραπονά της και τις προτάσεις της στην νέα Δημοτική αρχή που και αυτή τους έχει εγκαταλείψει όπως μας ενημέρωσαν οι επιχειρηματίες της περιοχής.Δυστυχώς επιχειρηματίας λυπημένος μας δήλωσε ότι ο πρόεδρος του επαγγελματικού συλλόγου (ΕΕΒΕ Δήμου Μαραθώνα) κ.Σωτηρίου Γιάννης ενω είχε καλεστεί παρευρέθηκε τα τελευταία 7 λεπτά της συνάντησης.Ελπίζουμε, κατέληξε ,ο σύλλογος να σταθεί κοντά μας και σε όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής μας , με προτάσεις αλλά και επιτέλους με ενεργό ρόλο.


Σε ανάρτηση του στο Facebook άλλος επιχειρηματίας έγραψε : “Όλα καλά και ωραία τα φτιάξανε στην παραλία!!! Εμείς όμως εδώ στην πλατεία με τα μαγαζιά μας να βουλιάζουν κάθε μέρα και περισσότερο κανείς δεν ασχολείται!!!

Επιπροσθέτως επιχειρηματίας σε συνάδελφο δημοσιογράφο στο i.rafina.gr ανέφερε : Εμείς θα περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει από τον δήμο κάποιος σχεδιασμός που να περιλαμβάνει και τα καταστήματα που βρίσκονται εκτός της παραλιακής ζώνης ή μία απάντηση από τον “κριτή” των 24.800 ευρώ, που αρέσκεται τελευταία να ασχολείται με το θέμα.

Αναμένουμε το ραντεβού των επιχειρηματιών εκτος παραλιακής ζώνης με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και θα παρακολουθούμε απο κοντά τα επόμενα βήματα ,ελπίζοντας το καλύτερο για την περιοχή μας και την ανάπτυξη της.

Στόχος είναι να αναβαθμιστεί ο Δήμος μας σεβόμενος πάντα το φυσικό περιβαλλον της περιοχής αλλά και την ανάπτυξη όλων των επιχειρήσεων που θα προσφέρουν και επιπρόσθετες θέσεις εργασιας .

Ενδεικτικές φωτογραφίες της κεντρικής πλατείας Νέας Μάκρης όπως μας εστάλησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.