Ροή Ειδήσεων

Οι πρόσφυγες στην ΕλλάδαΓράφει ο κ. Καραμάτσκος Δημήτρης

Master Θρησκειολογίας

Το μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας, από το 2015 μέχρι σήμερα, είναι το λεγόμενο «προσφυγικό πρόβλημα». Δεκάδες χιλιάδες κάθε χρόνο περνούν τα ελληνικά σύνορα, θαλάσσια ή χερσαία, ζητώντας άσυλο στην Ελλάδα, με απώτερο προορισμό την υπόλοιπη Ευρώπη. Δυστυχώς, όλοι αυτοί που έρχονται χαρακτηρίζονται ως πρόσφυγες. Είναι, όμως, όλοι αυτοί πρόσφυγες;

Το άρθρο 1 της Σύμβασης της Γενεύης καθορίζει ακριβώς το ποιος είναι ο πρόσφυγας. «Είναι ένα άτομο που βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του ή του τόπου κατοικίας του, έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και εξαιτίας αυτού του φόβου δίωξης αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να απολαμβάνει την προστασία αυτής της χώρας ή την επιστροφή σ' αυτήν»... «Κύρια υπεύθυνες για την προστασία των προσφύγων είναι οι χώρες υποδοχής».... Οι πρόσφυγες υποχρεούνται να σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς της χώρας ασύλου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σύμβαση της Γενεύης όλοι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «πρόσφυγες». Κανένα από τα κριτήρια που θέτει η Σύμβαση της Γενεύης δεν πληρούνται στις περιπτώσεις των λεγόμενων προσφύγων. Ο «ξεριζωμός» τους από τις πατρίδες τους δεν γίνεται για λόγους «φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων».  Και αν ακόμη θεωρηθούν ότι πληρούν κάποια κριτήρια «προσφυγιάς» για όσους έρχονται από την εμπόλεμη Συρία και πάλι το άσυλο το δίνει, πάντα σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, η χώρα υποδοχής. Εν προκειμένω, χώρα υποδοχής είναι η Τουρκία και όχι η Ελλάδα. Από την Τουρκία μέχρι και τις χώρες της Ευρώπης ή την Ελλάδα όλοι αυτοί είναι μετανάστες που αναζητούν καλύτερο τρόπο ζωής. Το απλούστερο για όλους αυτούς θα ήταν να μεταβούν σε αραβικές χώρες, όπου η θρησκεία και η αραβική γλώσσα είναι κοινά στοιχεία και θα μπορούσαν να ζητήσουν εκεί άσυλο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει γιατί η πραγματική αιτία της μετακίνησης των μουσουλμανικών πληθυσμών δεν είναι το άσυλο αλλά η εποίκηση της Ευρώπης.

Το πρόβλημα αποκτά καινούργια χαρακτηριστικά, καθώς η γειτονική Τουρκία ετοίμαζε και χρησιμοποιεί ένα σχέδιο πίεσης προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα. Άλλωστε παλαιότερα το είχε πει ο πρώην Πρόεδρος της Τουρκίας ο Τουργκούτ Οζάλ. «Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο». Εννοούσε βέβαια την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία. Όμως ο τωρινός πρόεδρος το επανέλαβε με άλλες λέξεις. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Μπορούμε να αλλοιώσουμε τον πληθυσμό της στέλνοντας εκεί μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους.

Δυστυχώς, κάποιοι συνεχίζουν να αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, δηλαδή πως η Ευρώπη δέχεται εισβολή ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις Ευρωπαϊκές αξίες. Κάποιοι προοδευτικοί Ευρωπαίοι και Έλληνες, που ζουν στον κόσμο τους, αντέδρασαν ακόμη και στο όνομα του χαρτοφυλακίου που θα ανελάμβανε ο Έλληνας Επίτροπος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής». Τους φάνηκε ότι εκφράζει «ακροδεξιά» αντίληψη! Όταν θα το καταλάβουν ότι υπάρχει προγραμματισμένη εισβολή του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Ευρώπη, θα είναι αργά για όλους μας.

Ίσως η Ευρώπη χρειάζεται νέο αίμα, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα και τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, όμως αυτό το ετερόκλητο ανακάτεμα των πληθυσμών, με ανθρώπους που έχουν άλλη κουλτούρα, άλλη θρησκεία, άλλη νοοτροπία, σίγουρα δεν μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Δυστυχώς οι μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και στην κουλτούρα και τις αξίες της Δύσης. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν μουσουλμανικοί πληθυσμοί, που αρνούνται πεισματικά να ενσωματωθούν στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Ζουν σε γειτονιές γκέτο, ακολουθούν τη δική τους παιδεία, με σχολεία δικά τους και περιεχόμενο σπουδών που δεν έχει καμιά σχέση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Παντρεύονται μόνο με ομοθρήσκους τους και μάλιστα ομοεθνείς τους. Ο νόμος της Σαρίας είναι αυτός που ορίζει τις σχέσεις τους ακόμη και σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στη δική μας Θράκη.

Πολλοί, που αγνοούν την πραγματικότητα αυτή μιλούν για πολυπολιτισμικές κοινωνίες του σύγχρονου κόσμου. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Υπάρχουν κοινωνίες με πυρήνες διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικής κουλτούρας. Όμως όταν μιλάμε για πολυπολιτισμικότητα αυτό σημαίνει ότι αποδεχόμαστε ότι υπάρχουν διαφορετικές κοινωνίες, που είναι ανοιχτές σε άλλες κουλτούρες, που δίνουν και παίρνουν στοιχεία η μία από την άλλη, που συμπράττουν στα πολιτισμικά δρώμενα της χώρας που κατοικούν, με αμοιβαίο σεβασμό στην κουλτούρα των άλλων.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πουθενά σήμερα στην Ευρώπη. Απεναντίας, υπάρχει ένα σχέδιο αποικισμού της Ευρώπης από μουσουλμάνους, που έχουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη για τη ζωή, για τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας, της θέσης της γυναίκας κτλ. Όποιος έχει διαβάσει το Κοράνι ξέρει πως τίποτε από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο. Οι πιστοί του Ισλάμ έχουν υποχρέωση κι αποστολή να μετακινούνται σε τόπους που δεν είναι ακόμη μουσουλμανικοί, ώστε να επιβάλουν σταδιακά την Σαρία (ισλαμικός νόμος). Υπάρχουν δεκάδες ιεροί κανόνες (χαντίντ) που επιβάλλουν την μετανάστευση (Al-Hijra) με στόχο την διάδοση του Ισλάμ και την εγκαθίδρυση του Ισλαμικού κράτους. Μέσα από τα γραπτά των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων σοβαρών θεωρητικών του Ισλάμ η εμμονή στην αναπόφευκτη κυριαρχία της ισλαμικής πίστης σε όλο τον κόσμο παραμένει ο στόχος των μουσουλμάνων. Πολύ συχνά και από πολλούς από αυτούς, η επέκταση αυτή της πίστης συνδέεται με την βία, την σύγκρουση και τον ιερό πόλεμο.

Η Ελλάδα δέχεται ορδές μουσουλμάνων, που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, αλλά είναι απλοί «οικονομικοί μετανάστες», στην πραγματικότητα λαθρομετανάστες, που οι πολιτικοί μας διστάζουν να τους ονομάσουν έτσι, για να μη θεωρηθούν «ακροδεξιοί», εισβολείς στην Ευρώπη, για την επέκταση του Ισλάμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Frontex για τους πρώτους 11 μήνες του 2019 ο συνολικός αριθμός μεταναστών που καταγράφηκαν τους πρώτους 11 μήνες του 2019 ήταν 42% υψηλότερος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα πέρασαν στην Ελλάδα 74.100 άτομα.

Την ίδια ώρα το σύνολο των ευρωπαϊκών μεταναστευτικών διαδρομών για τους πρώτους 11 μήνες του 2019, στο σύνολο της Ευρώπης, ήταν χαμηλότερο κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Στην Ισπανία οι αρχές κατέγραψαν μείωση 57% και την Ιταλία 43% το φετινό 11μηνο. Αλλά και η εθνικότητα των μεταναστών αυτών δείχνει περί τίνος πρόκειται στην πραγματικότητα. Το 40% προέρχεται από το Αφγανιστάν, το 25% από τη Συρία, πολλοί από το Πακιστάν και άλλες χώρες της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Χρέος της ελληνικής πολιτείας είναι να αντιληφθεί ότι με ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα. Χρειάζονται λύσεις που απαιτούν μέτρα αυστηρά και ως προς τη φύλαξη των συνόρων αλλά και να σταματήσουν να δίνουν ελπίδες σε όλους αυτούς που έρχονται ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί άλλους. Με επιστροφές άμεσες των παράνομων αυτών μεταναστών και έτσι θα πάρουν το μήνυμα και όλοι όσοι στοιβάζονται στα απέναντι παράλια της Τουρκίας, ότι δεν θα έχουν καμιά τύχη αν φτάσουν στην Ελλάδα, γιατί στη χώρα αυτή υπάρχουν νόμοι που τηρούνται.

Καραμάτσκος Δημήτρης

Μaster Θρησκειολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.