Ροή Ειδήσεων

ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: “Άλλο ένα ψέμα του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και της Δημοτικής Αρχής”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαραθώνας, 08-05-2020

 

“Άλλο ένα ψέμα του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα

και της Δημοτικής Αρχής”

           

            Τα ψέματα και η παραπληροφόρηση της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα και του Δημάρχου της Στέργιου Τσίρκα δυστυχώς αποκαλύπτονται.

            Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο μέρες από τότε που ο Δήμος Μαραθώνος εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημέρωνε τους Δημότες ότι η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

            Δεν έχουν έτσι όμως τα πράγματα.

            Ο επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης  Νίκος Χατζηγιάννης με εγγραφο προς την Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το εάν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακατασκευής των τουαλετών, θέμα το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών, πολύ περισσότερο τώρα με την πανδημία του COVID-19.

            Η απάντηση του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου κ. Ευ. Καλογερόπουλου  ήταν συγκλονιστική :

            Οι εργασίες στις τουαλέτες των μαθητών δεν έχουν ολοκληρωθεί. Κατά τη διάρκεια που το σχολείο παρέμεινε κλειστό, το συνεργείο δεν εργάστηκε λόγω αδυναμίας προμήθειας υλικών κατά δήλωση του εργολάβου. Το σχολείο μας αντιμετωπίζει ωστόσο εντονότερο πρόβλημα με τα έργα που ξεκίνησε η ΚΤΥΠ (στην οποία και ανήκει το σχολικό κτίριο) προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να εγκριθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Τα έργα αυτά προβλέπουν: γκρέμισμα των τουαλετών των καθηγητών, και ανακατασκευή τους, διάνοιξη εξόδου κινδύνου, όπως προβλεπόταν από το αρχικό σχέδιο και τοποθέτηση πυράντοχης θύρας σε κάθε κλιμακοστάσιο. Τα έργα αυτά προχωράνε με αργό ρυθμό και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το μέσον της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να υπάρχει και χρόνος για τον καθαρισμό του σχολείου, δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία μας”.

            Ακόμη πιο αποκαλυπτικό είναι το έγγραφο του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Αναφέρει :

            Το σχολείο έτσι όπως είναι τώρα είναι αδύνατον να επαναλειτουργήσει.

1.      Έχουμε την διαβεβαίωση των συνεργείων ότι θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους μέχρι το τέλος της εβδομάδος (τουαλέτες μαθητών και τουαλέτες καθηγητών).

2.      Οι βρύσες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και περιμένουμε τον υδραυλικό του Δήμου να τοποθετήσει τις βρύσες και επίσης το αρμόδιο συνεργείο να ολοκληρώσει το βάψιμο.

3.      Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για θέματα που αφορούν την επαναλειτουργία του σχολείου για τα εξής θέματα:

   α) πώς θα εξασφαλιστεί ο καθαρισμός του σχολείου δύο φορές την ημέρα

   β) αν θα χορηγηθεί από τον Δήμο απαραίτητο υλικό για τους μαθητές (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ)

  γ) αν θα υπάρξει εκ νέου απολύμανση του σχολείου, δεδομένου ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας του παρέμενε ανοιχτό λόγω των εργασιών.

4.                                                      Είμαστε αγανακτισμένοι με την συρρίκνωση των τουαλετών των καθηγητών ώστε να   χωρέσουν δύο καμπίνες (ανδρών- γυναικών) σε ένα μήκος 1,58 εκ. ! Ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα εγκαίρως”.

 

           Αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα ότι ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας και η Δημοτική Αρχή  παραπληροφορούν τους Δημότες όταν λένε ότι τα σχολεία μας είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

            Η Παράταξή μας καταγγέλλει την παραπληροφόρηση αυτή που σκοπό έχει να διαφημίσει το δήθεν έργο και την δήθεν δουλειά που γίνεται από τον Δήμο στον τομέα της Εκπαίδευσης στην πόλη μας.

            Επιτέλους, πρέπει να καταλάβουν στο Δήμο Μαραθώνος ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους.

Οι δημότες μας  πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια.

             Η υγιεινή και η ασφάλεια των δημοτών είναι σήμερα το κυρίαρχο ζήτημα για όλους μας. Σε αυτό παραμένουμε αδιαπραγμάτευτοι.

            Η Δημοτική μας Παράταξη θα αποκαλύπτει τις αλήθειες στους Δημότες και αναλαμβάνει στο εξής δράση για να εξασφαλιστούν συνθήκες κατάλληλες για τα παιδιά μας στα Σχολεία.

            Εσείς κ. Δήμαρχε μπορείτε να συνεχίσετε να φωτογραφίζεστε και να αυτοπροβάλλεστε στα μέσα που πληρώνετε για αυτό το σκοπό.

            Δεν θα σάς αφήσουμε όμως να παραπληροφορείτε τον κόσμο.

           

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.