Ροή Ειδήσεων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Εργαστηριακός έλεγχος όλων των υπαλλήλων και άλλων δομών του Δήμου Μαραθώνος για τον κορωνοϊό COVID-19


15/05/2020

 

ΠΡΟΣ: Δήμο Μαραθώνα

ΘΕΜΑ: Εργαστηριακός έλεγχος όλων των υπαλλήλων και άλλων δομών του Δήμου Μαραθώνος για τον κορωνοϊό COVID-19


Σε συνέχεια ανακοινώσεών μας, προσωπικών μας παρεμβάσεων, καθώς και του εμπιστευτικού εγγράφου που στάλθηκε στις 13/04/2020 στον κ. Δήμαρχο, επανερχόμαστε στο θέμα του άμεσου εργαστηριακού ελέγχου για τον Covid-19, τόσο των υπαλλήλων του δήμου μας, όσο και των εργατών γης στον κάμπο του Μαραθώνα, της Δομής φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στην Νέα Μάκρη και των γηροκομείων της περιοχής.

Η πρότασή μας αυτή, την οποία μέχρι σήμερα ο δήμος Μαραθώνα ολιγωρεί να εφαρμόσει, παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία μετά τον θάνατο και τρίτου ατόμου από το «Ευ Ζην» και τα ψέμματα του κ. Πατούλη, ο οποίος ψεύδεται ασύστολα όταν σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι στις δομές τις οποίες ελέγχει η Περιφέρεια, δεν υπήρχε κανένας θάνατος.

Ο Δήμος θα πρέπει να γνωρίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κλειστές δομές, τα Γηροκομεία, την «Παμμακάριστο», τα Στρατόπεδα κλπ του Δήμου.

Θεωρούμε ότι κακώς δεν έχει προγραμματιστεί για τον περιορισμό της διάδοσης του Κορονοϊού (Covid-19) στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από τους εργαζόμενους του Δήμου Μαραθώνος, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους των  υπηρεσιών καθαριότητας, των υπηρεσιών που βρίσκονται  στην «πρώτη» γραμμή όλο το διάστημα της πανδημίας και γενικότερα από
μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες συννενοήσεις προκειμένου να προχωρήσει ο σχετικός προγραμματισμός από τις Κινητές Ομάδες Ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ).

 

Νίκος Στεφανίδης

Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.