Ροή Ειδήσεων

Βήμα στο Μέλλον: "Η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ δέχεται τον διάλογο - Αδυνατεί για τηλεδιάσκεψη και νέες τεχνολογίες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
"Για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αποφεύγει την τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κρίσιμα και σοβαρά για τον τόπο μας θέματα φέρονται προς ψήφιση σήμερα 13-5-2020 διά ... περιφοράς. 
Δηλαδή με ψήφο μέσω e-mail. Αποφεύγουν τον διάλογο έστω και αν αυτός είναι μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή..... 
Είναι προφανές πλέον ότι φοβούνται και κρύβονται.... 
Φέρνουν για ψήφιση το Σχέδιο Πυροπροστασίας του Δήμου και το Καταστατικό του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Χωρίς Διαβούλευση, Χωρίς συζήτηση, Χωρίς ΔΙΑΛΟΓΟ
Για να αποφύγουν την Τηλεδιάσκεψη επικαλούνται τεχνικές δυσκολίες κάποιων δημοτικών Συμβούλων. Δεν μάς λένε όμως ποιοι δυσκολεύονται...... Ποιοι είναι ανεπαρκείς να ενταχθούν σε ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον
Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε αυτή την ΠΑΡΩΔΙΑ και αφήνουμε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα και την ομάδα του. Κωμωδία ή Τραγωδία θα φανεί σύντομα. 
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που έστειλε η Δημοτική Παράταξη ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Τσίρκα : 

 

"Προς τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. Μαραθώνος Μαραθώνας,

13-05-2020

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, 

Με σημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που μάς στείλατε, μάς ενημερώνετε αιφνιδίως ότι η προγραμματισμένη για σήμερα 13-5-2020 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω τεχνικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μάς ενημερώνετε δε ότι το σημερινό Δ.Σ. θα γίνει και πάλι διά περιφοράς. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Μαραθώνος αδυνατεί να ακολουθήσει τις νέες τεχνολογίες. Την ίδια στιγμή που πλέον τα περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια άλλων Δήμων συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη, στον Δήμο Μαραθώνα η Δημοτική Αρχή δηλώνει .... αδυναμία. Με δεδομένο ότι τα στελέχη – Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παρατάξεώς μας ΟΥΔΕΜΙΑ τεχνική δυσκολία αντιμετωπίζουν, θα είχε ενδιαφέρον να μάς ενημερώνατε ποιοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σάς δήλωσαν αδυναμία λόγω ...... τεχνικών δυσχερειών και ποιες τεχνικές δυσχέρειες αντιμετώπισαν, για να είχαμε άποψη αν αυτή τους η αδυναμία υποδηλώνει και ανεπάρκειά τους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους σε ένα σύγχρονο περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την μεθοδευμένη αυτή πρακτική της ψήφισης σοβαρών θεμάτων διά περιφοράς και ευθέως σάς ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι οι δήθεν τεχνικές δυσκολίες που επικαλείσθε είναι το πρόσχημα για να αποφύγετε την συζήτηση των θεμάτων και τον διάλογο. Είναι φυσικά σαφές ότι καμία διάθεση δεν είχατε να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε εσείς, ούτε η Παράταξη από την οποία προέρχεστε, ούτε φυσικά και ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας που κρύβεται από το Συμβούλιο για να ποζάρει στα social media. Αποδεικνύεται δε αυτό από το γεγονός ότι εχθές 12-5-2020 στείλατε mail στις 11.20 π.μ. για να συμμετέχουμε σε δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη η οποία είχε χρόνο έναρξης (αν είναι δυνατόν !!!) περίπου μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10.30 π.μ. Πράγμα δηλαδή αδύνατον να συμβεί, εκτός και αν εσείς έχετε εφεύρει την μηχανή του ....... χρόνου .... Η απαράδεκτη αυτή τακτική που υποδηλώνει την αδυναμία να λειτουργήσει εύρυθμα το Δημοτικό Συμβούλιο και την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει τους θεσμούς της αναγκάζει την Παράταξή μας να ΑΠΕΧΕΙ σήμερα σε ένδειξη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ από την “συζήτηση” διά περιφοράς των ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων που έχουν τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατανοούμε τους φόβους της Δημοτικής Αρχής να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τα στελέχη μας και το κρυφτό που παίζει εκμεταλλευόμενη την πανδημία του COVID – 19. Κατανοούμε επίσης και την αδυναμία του Δημάρχου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε όμως “συμμέτοχοι” αυτής της παρωδίας, στην οποία αφήνουμε σε εσάς τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. “Αν σας αντέξει το σχοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.