Ροή Ειδήσεων

Ζαχαράκη: Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή τα μαθήματα της Γ' Λυκείου

Τρεις φορές την εβδομάδα θα γίνονται τα μαθήματα της Γ' Λυκείου και με το μισό τμήμα κάθε φορά σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
«Για το μισό τμήμα και για το άλλο μισό την επόμενη εβδομάδα, τις ίδιες ημέρες»
Για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν τα μαθήματα της Γ' Λυκείου αλλά και για τα μέτρα υγιεινής που θα τηρούνται στα σχολεία μίλησε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα, η κα Ζαχαράκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πορευτήκαμε για καιρό πάνω στις εισηγήσεις των ειδικών, που μας οδηγούσαν σε λήψη αποφάσεων, το ίδιο έγινε και τώρα» ενώ για το μείζον ζήτημα των μαθημάτων της Γ' Λυκείου ξεκαθάρισε πως «το ωρολόγιο πρόγραμμα παραμένει ως έχει, αλλά τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα - Τετάρτη – Παρασκευή, για το μισό τμήμα και για το άλλο μισό την επόμενη εβδομάδα, τις ίδιες μέρες. Έτσι το δεύτερο μισό τμήμα, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ό,τι και οι συμμαθητές τους. Έτσι τα παιδιά θα έχουν επάρκεια σε ύλη, στον ίδιο αριθμό μαθημάτων».
Όσον αφορά με τα μέτρα υγιεινής που θα παρθούν στα σχολεία, η υφυπουργός τόνισε πως «θα δοθούν πάρα πολύ αναλυτικές οδηγίες, προς τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς, για τους κανόνες υγιεινές ενώ θα γίνεται επισταμένο καθάρισμα μέσα στις τάξεις και πολύ συχνός αερισμός στις αίθουσες. Μάλιστα, το ενημερωτικό υλικό που θα διανεμηθεί θα είναι έντυπο, ψηφιακό και οπτικοακουστικό».
«Είναι σαφές ότι τα παιδιά  που έχουν ευάλωτες ομάδες στο σπίτι, θα μπορούν με μια απλή βεβαίωση του γονέα να μην πάνε στο σχολείο, ενώ οι απουσίες τους δε θα προσμετρηθούν», συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε για τις περιπτώσεις αυτές.
Για τις εξετάσεις σε ΑΕΙ και ειδικά σχολεία τόνισε πως αναμένονται ακόμα οι ανακοινώσεις ενώ για τις πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών σημείωσε πως «ο κάθε φορέας που είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή τους θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα γίνουν».
athensvoice.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.