Ροή Ειδήσεων

ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: "ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αίσθημα ευθύνης στις κρίσιμες ημέρες της πανδημίας του Κορωνοϊου, η Δημοτική Παράταξη ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στον Δήμο Μαραθώνος και επεμβαίνουμε όπου και όποτε χρειάζεται.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης κ. Δημήτριος Φράγκος, απηύθυνε εγγράφως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αίτημα προς το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Μάκρης να προβεί ο Δήμος Μαραθώνος σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ελεγχθούν υγειονομικά οι πρόσφυγες - μετανάστες που είναι εγκατεστημένoi σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Νέα Μάκρη.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ουδεμία θετική απάντηση έχει λάβει από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος.
Αδιαφορία, έλλειψη υπευθυνότητας ;;
Ποιος αλήθεια θα λογοδοτήσει σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα ;;
Για μία ακόμη φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.
Ο Δήμος δεν είναι μόνο για χαρές, πανηγύρια και φωτογραφίες.
Παραθέτουμε αυτούσια την αίτηση - επιστολή του Δημήτρη Φράγκου.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
"ΠΑΡΑΚΑΛΩ όπως τεθεί προς ψήφιση στο επόμενο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ (ή έστω και με ηλεκτρονική ψήφιση ) το εξής ΘΕΜΑ :
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ MARATHON BEACH.
Κε ΠΡΟΕΔΡΕ κ.κ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Η χώρα μας όπως και όλος ο πλανήτης περνούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της γνωστής πανδημίας , εξίσου και ο τόπος στον οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Από καιρού και για λόγους προστασίας του πληθυσμού, έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Πιστεύω όλοι μας λίγο πολύ, τηρούμε αυτά τα μέτρα , έστω και με δυσκολία συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Τα καταστήματα της περιοχής μας είναι κλειστά το ίδιο τα γραφεία μας και τα ιατρεία , συμβάλλοντας κατά αυτόν τρόπο ο καθένας από την μεριά του στα μέτρα προστασίας της πολιτείας.
Εν μέσω λοιπόν μιας τέτοιας πρωτόγνωρης κατάστασης δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε εμείς , να είμαστε οι πρώτοι στους οποίους επιβάλλετε έλεγχος από τα Ασυνομικά Όργανα και πολλές φορές να επιβάλλονται και τα σχετικά πρόστιμα και εξ. αντιθέτου να μην γίνεται ο παραμικρός έλεγχος στους " μετανάστες " που φιλοξενούνται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ΜΑRATHON ΒΕΑCH.
Πιστεύω ότι όλοι μας τους έχουμε δει να κυκλοφορούν σε ομάδες 3-4-5 ατομων χωρίς προφύλαξη όλη μέρα, ακόμα και αργά το βράδυ , ανενόχλητοι χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα.
Με δεδομένο τα κρούσματα λοίμωξης που εντοπίστηκαν σε δομές της χώρας πριν από λίγες ημέρες και την σοβαρότητα της κατάστασης, ζητώ άμεσα από τις αρμόδιες αρχές του ΔΗΜΟΥ μας να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου των φιλοξενουμένων της εν λόγω "ΔΟΜΗΣ".
Παράλληλα το ίδιο να εφαρμόζεται κάθε φορά σε όσα νέα γκρουπ "μεταναστών ¨έρχονται κατά καιρούς προς φιλοξενία στο εν λόγω ξενοδοχείο,έτσι ώστε όσοι είναι υγιείς να φέρουν και το ανάλογο απαραίτητα πιστοποιητικό.
Σε καμιά περίπτωση πιστεύω δεν θα επιθυμούσε κάποιος από εμάς ,να δει το τόπο που ζει, να γίνεται ένα νέο ΚΡΑΝΙΔΙ ( με 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα το λιγότερο).
Καταλαβαίνουμε όλοι μας πιστεύω πως πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα , η οποία αν εκραγεί ,θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον κοινωνικό ιστό της περιοχής μας.
ΖΗΤΩ λοιπόν την άμεση ψήφιση της εν λόγω πρότασης και εν συνεχεία την όσο το δυνατόν αμεσότερη προώθηση της στα αρμόδια όργανα του ΔΗΜΟΥ. Οι ευθύνες που θα προκύψουν σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα η κρούσματα χωρίς να έχει προηγηθεί πρότερος υγειονομικός έλεγχος,θα είναι τεράστιες προς όλους μας είτε αφορά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ είτε το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε ήδη να είχαν δρομολογηθεί και είναι απορίας άξιο γιατί η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ δεν έχει προβεί στα δέοντα.
Έχουμε δικαίωμα να αισθανόμαστε ασφαλείς στον τόπο που ζούμε κι εργαζόμαστε και γι αυτό απαιτούμε η πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τον έγκαιρο και πιστοποιημένο έλεγχο των φιλοξενουμένων της 'ΔΟΜΗΣ".
Είναι υποχρέωση πρώτα του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ κι ύστερα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ να προβεί στις αρμόδιες , όσο γρηγορότερα γίνεται ενέργειες.
Πιστεύοντας ότι εκφράζω μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας , ζητώ την άμεση ψήφιση του εν λόγω θέματος και τις μετέπειτα αμεσότερες ενέργειες του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, με σχετικές ενημερώσεις επί τούτου όλων των πολιτών".
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.