Ροή Ειδήσεων

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: ΝΕΑ μέτρα και πρόστιμα


Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει Πάσχα

Τα νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Πρόστιμα, έλεγχοι ακόμα και drones.


Από την Παρασκευή 10 Απριλίου ξεκινά σταδιακά πιο εντατική αστυνόμευση στα μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα, η οποία θα κορυφωθεί αρχικά την Κυριακή των Βαΐων και φυσικά τη Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου να μην υπάρξουν παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει πως δεν θα επιτραπεί η έξοδος των πολιτών από τα αστικά κέντρα ενόψει Πάσχα.
Η ΕΛ.ΑΣ, ετοιμάζει ειδικά μέτρα καθώς πέρα από τα κλειστά διόδια, δεν αποκλείουν την προσπάθεια κάποιων να φύγουν προς την επαρχία από παλιούς δρόμους της Περιφέρειας. Εκτός των άλλων, η ΕΛ.ΑΣ θα επιστρατεύσει και drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, καθώς και δύο ελικόπτερα, με την πυροσβεστική να συνεισφέρει πιθανότατα στην επιχείρηση. Από τη στιγμή που δεν επαρκεί εκ των πραγμάτων το προσωπικό και ο στόλος της Αστυνομίας για να ελέγξει την κίνηση σε όλη την Ελλάδα τις ημέρες αυτές, με τα drones θα γίνεται η ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο έδαφος. Ακόμη θα επιστρατευτούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Μπλόκα σε εθνικά δίκτυα και παράδρομους

Μετά από δύο τηλεδιασκέψεις που έγιναν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με τους αστυνομικούς διευθυντές όλης της χώρας, αναλύθηκαν οι χάρτες με τα ύποπτα σημεία και τους παράδρομους που μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φύγουν την Μεγάλη Εβδομάδα και θα οριοθετηθούν συγκεκριμένα σημεία για μπλόκα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπολογίζεται πως τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου θα έχουν μπλόκα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας.
Από χθες έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε διόδια, αεροδρόμια, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, ενώ και το λιμενικό θα κάνει συνεχείς ελέγχους. Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων
Ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως το πρόστιμο για όσους αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, θα πληρώνουν το διπλάσιο πρόστιμο πλέον. Προκειμένου να αποτρέψει σε όσους σκέφτονται να ρισκάρουν και να φύγουν εν όψει του Πάσχα, το πρόστιμο από 150 ευρώ πάει στα 300 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:
Πρόστιμο 300 ευρώ
Αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες
Επιστροφή του οχήματος στον τόπο αφετηρίας του
Τέλος, η ΑΑΔΕ προχώρησε σε μπλοκάρισμα της αλλαγής μόνιμης κατοικίας στα στοιχεία των πολιτών, καθώς πολλοί προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις αρχές, αλλάζοντας τα στοιχεία τους και δηλώνοντας ως μόνιμο τόπο κατοικίας, περιοχές τις περιφέρειας, για να μπορέσουν να βγουν από τα αστικά κέντρα ενόψει Πάσχα.

Πηγή: athensvoice.grΔεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.