Ροή Ειδήσεων

Πώς θα φτάσει και πώς θα μοιραστεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Πώς θα φτάσει και πώς θα μοιραστεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Εξηγεί ο υφυπουργός Εξωτερικών

Ο Κώστας Βλάσσης έδωσε αναλυτικές λεπτομέρειες για την παραλαβή και την παράδοση του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

«Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα με μια λιτή τελετή λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης στην ΕΡΤ. Ο κ. Βλάσσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο.
Αποφασίστηκε να μεταβεί στο Ισραήλ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο θα επιβαίνουν μόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά την άφιξή τους στο Ισραήλ θα παραμείνουν στο αεροσκάφος και το Αγιο Φως θα τους παραδοθεί στις σκάλες, από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα γίνει μια λιτή τελετή υποδοχής, παρουσία του ιδίου.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στους ναούς της Ελλάδας

Ο κ. Βλάσσης εξήγησε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε το Άγιο Φως να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη στην Ελλάδα. «Δεν θα είναι όμως, όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις. Θα αξιοποιηθούν οι ήδη προγραμματισμένες πτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν αυτή η απόφαση για να μεταφερθεί σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να θεωρηθεί ως «κάλεσμα» προς τους πιστούς ώστε να πάνε στους ναούς, είπε: «Είναι γνωστό ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές και πως οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, όπως τηλεοπτικά θα καλυφθεί και η άφιξη του Αγίου Φωτός. Οι εντολές του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι σαφείς».Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.