Ροή Ειδήσεων

Μαραθώνας: Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων – Τα θέματα που συζητήθηκαν-Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη



Παραλιακός πεζόδρομος, παιδικές χαρές και χώροι άθλησης στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Μαραθώνος

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης συνεδρίασε η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Δήμου Μαραθώνος υπό την προεδρία του Δήμαρχου κ. Στέργιου Τσίρκα, παρουσία των μελών της, Αντιδημάρχων κ.κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση, Αργύρη Λάσκου και Γεώργιου Ζορμπά και του Γενικού Γραμματέα κ. Νίκου Ζολοταριώφ. Στη συνεδρίαση συμμετείχε εκτάκτως και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Στάμος.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν:
1. Αντικείμενο προβληματισμού αποτέλεσε το γεγονός ότι στον παραλιακό πεζόδρομο Νέας Μάκρης - Μαραθώνα, καθώς είναι ο πλέον δημοφιλής για περίπατο στους κατοίκους του Δήμου μας, δημιουργούνται κατά περιόδους, συνθήκες συμπτωματικού συνωστισμού, λόγω της στενότητάς του.
2. Εξίσου προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός της παραβίασης των περιοριστικών όρων για τη μη χρήση κοινόχρηστων παιδικών χαρών και χώρων άθλησης - ακόμα και αυτών που ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να κλείσει.
3. Αξίζει ταυτόχρονα αναφοράς, ότι η λαϊκή αγορά στη Νέα Μάκρη, λειτούργησε σήμερα (σ.σ. 2/4/2020) με ασφάλεια και σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, δείγμα της ενεργού συμμετοχής των συμπολιτών μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, για μια ακόμα φορά καλεί όλους τους συμπολίτες μας να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά, ελαχιστοποιώντας τις άσκοπες μετακινήσεις και αποφεύγοντας τη δημιουργία συνθηκών συνωστισμού.
 #Μένουμε σπίτι. Μένουμε υγιείς!


Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνος

Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας να εμποδίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε σε συνθήκες περιορισμού και  απομόνωσης. Η αλλαγή αυτή έφερε μια νέα καθημερινότητα που μας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Στη δοκιμασία αυτή δεν είμαστε μόνοι, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί.
Για τη ψυχολογική υποστήριξη των δημοτών του, ο Δήμος Μαραθώνος παρέχει υπηρεσίες:
·         στο Κέντρο Κοινότητας καθημερινά στο τηλέφωνο: 2294069800 (εσωτ.1 και 6).
·          στο Νομικό Πρόσωπο «Τετράπολις» καθημερινά στο τηλέφωνο: 294067630.
Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία  προσφέρεται βοήθεια μέσω της πλατφόρμας melapus, «δωρεάν τηλεψυχιατρική βοήθεια για την πανδημία του κορωνοϊού» στη διεύθυνση: https://sessions.melapus.com.
Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας κοινοποιεί Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών, λόγω των μέτρων περιορισμού και αυτοπεριορισμού που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου COVID-19. Οι οδηγίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου λειτουργεί καθημερινά από 10.00π.μ. έως 08.00μ.μ., τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 2107297957.
Τέλος, ο υποχρεωτικός περιορισμός στο σπίτι είναι διπλά δύσκολος για όσες και όσους βιώνουν βία μέσα στην οικογένεια - κυρίως γυναίκες και παιδιά. Η Γραμμή SOS 15900 λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας µέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης sos15900@isotita.gr.
Για ακόμα περισσότερη ενημέρωση μπείτε στα παρακάτω links:





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.