Ροή Ειδήσεων

Με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στην αγορά από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής ΑττικήςΠαλλήνη, 24/4/2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                   
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη                                               
Δ/νση: 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη, Τ.Κ. 15351                                                            
                
  

Με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στην αγορά από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σύμφωνα με την εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και τις οδηγίες του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και ύστερα από σαφείς οδηγίες του  Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού προς τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων στην αγορά κατά την διάρκεια του Πάσχα και θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται με αμείωτο ρυθμό.
Οι αυστηροί έλεγχοι είναι στοχευμένοι στα καταστήματα διανομής και πώλησης τροφίμων, στα σφαγεία, στα φαρμακεία και στα πρατήρια καυσίμων. Αφορούν κυρίως την ποιότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των ευαλλοίωτων τροφίμων όπως κρέατα και λαχανικά αλλά και την πάταξη της αισχροκέρδειας και του παραεμπορίου.  
Από τις αρχές Απριλίου μέχρι σήμερα οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 200 ελέγχους σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής οι οποίες εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά παραβατικότητας. 
Τα πρόστιμα και οι κατασχέσεις αφορούν ποσοστό περίπου 8% του συνόλου των ελεγχθέντων επιχειρήσεων και αφορούν κυρίως παραβάσεις στη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής στην διαχείριση τροφίμων (κρέατα).
Στόχος και προτεραιότητα της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής αλλά και προσωπικά του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού είναι μέσω των ελέγχων να προστατευτεί πρωτίστως η Δημόσια Υγεία ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης απ τον κορωνοϊό COVID-19 όπου οφείλουμε όλοι να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί με τους κανόνες υγιεινής. Άλλωστε όπως έχει ζητήσει και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα διενεργούνται συχνοί επανέλεγχοι σε επιχειρήσεις που έχουν εντοπιστεί να παρανομούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.