Ροή Ειδήσεων

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας (VIDEO)


Τσιόδρας: Μακάρι να "αγοράσουμε" περισσότερο χρόνο με τα μέτρα.
Με συγκρατημένη αισιοδοξία έδωσε το απόγευμα ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, το πιο αισιόδοξο μήνυμα, το οποίο προκύπτει από την καμπύλη διασποράς για την επιδημία του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε χαρακτηριστικά τα εξής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ):
«Να πω εδώ ότι δείχνει σαν να έχει βάλει κάποιο φρένο. Δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος, αλλά χαίρομαι που δεν βλέπω αυτή την εκθετική δραματική αύξηση.
»Δεν θέλω να πω ότι δεν την περιμένω, αλλά σίγουρα "αγοράσαμε" χρόνο. Και αυτός ο χρόνος επενδύθηκε, όπως ακούσατε, στην πραγματική ενίσχυση του συστήματος υγείας.
»Μακάρι να "αγοράσουμε" ακόμα περισσότερο χρόνο με αυτά τα μέτρα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο στα μαθηματικά μοντέλα, να υπολογίσει κανείς το πόσο προσφέρουν αυτά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως ονομάζονται.
»Το κοιτάμε, το ξανακοιτάμε και θα το ξαναελέγξουμε. Όσο περνούν οι μέρες, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Δε μπορώ να πω ότι η καμπύλη έχει μειωθεί, αλλά σίγουρα δεν έχει αυξηθεί δραματικά και αυτό ας μείνει σαν ένα αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας, χωρίς όμως να πω ότι είναι 100% βέβαιο.
»Εξαρτάται από την συμπεριφορά όλων μας, εξαρτάται από την πίστη μας σε αυτά τα μέτρα και την προσπάθεια όλων μας να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα».
Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή-λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Πηγή : athensvoice.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.