Ροή Ειδήσεων

Eισήγηση Γιώργου Νησιώτη προς ΔΣ Δήμου Μαραθώνος


            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
            ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
            ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Μαραθώνας, 6 Μαρτίου 2020
              Πληροφορίες: 
              Γεώργιος Νησιώτης
             Δημοτικός Σύμβουλος 
              Δήμου Μαραθώνος
              Τηλέφωνο:6932566326
              Email
              giorgosnisiotis@hotmail.gr

Προς:
τον Πρόεδρο και τα Μέλη
του Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Μαραθώνος
                  Θέμα«Η Τουρκική Επίθεση στον Έβρο κατά της Χώρας μας».

Την τελευταία εβδομάδα τα ανατολικά σύνορα της Χώρας μας και κυρίως οι ακριτικές περιοχές του Έβρου, δέχονται από την Τουρκία μια πρωτοφανή Επίθεση, υπό τη μορφή «ασύμμετρης απειλής», με μαζικές υποκινούμενες μετακινήσεις πληθυσμών μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου η γείτονα χώρα να επιτύχει την υλοποίηση των στρατηγικών και γεωπολιτικών της επιδιώξεων, εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο.
Επιπροσθέτως, η προπαγάνδα μέσω «fake news» και οι απειλές της Τουρκίας ενάντια στην Χώρα μας, δείχνουν ότι η κατάσταση εκφεύγει της απλής διαχείρισης ενός μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος, αποκτώντας τη μορφή ενός σύγχρονου «υβριδικού» πολέμου, μη γνωρίζοντας κάποιος την εξέλιξη και το μέγεθος της επικινδυνότητας που μπορεί αυτή η απειλή να αποκτήσει.
Ο Δήμος Μαραθώνος, ένας από τους αρχαιότερους Δήμους, ο οποίος έγραψε ιστορία το 490 π.Χ. με την περίφημη νικηφόρα Μάχη των Ελλήνων στην πεδιάδα του Μαραθώνα, που ανάγκασε τους Πέρσες εισβολείς, ηττημένους να γυρίσουν πίσω στην Ασία, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση, ιδίως όταν τέτοιες ώρες απαιτείται μία μαζική εθνική συμμετοχή και συμπαράσταση στους ακρίτες και τους ένστολους, που βρίσκονται στα σύνορα δίνοντας καθημερινή μάχη για την Χώρα μας. 

Εισηγούμαι όπως:

α) πέρα από ιδεολογικές και κομματικές προτιμήσεις, να παρθεί ομόφωνη καταδικαστική απόφαση κατά των στρατηγικών και γεωπολιτικών επιδιώξεων της Τουρκίας, που απειλούν με τον χειρότερο τρόπο την ακεραιότητα της Χώρας μας, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο ως μέσο πίεσης και εκβιασμού.
β) να στηρίξουμε σύσσωμοι όλες τις ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας, προκειμένου να αποφευχθεί η οργανωμένη, κατευθυνόμενη και παράνομη εισβολή από μέρους της Τουρκίας προς την Χώρα μας.
γ) να αποφασίσουμε την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου μας, μέσω της αποστολής βοήθειας στους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, τους στρατιώτες μας, τους εθνοφύλακες και τους λοιπούς ένστολους και εθελοντές. Η βοήθεια αυτή ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνει προστατευτικές μάσκες οξυγόνου για χημικά, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, αναψυκτικά, συσκευασμένα τρόφιμα τύπου σνακ και διάφορα άλλα αναλώσιμα είδη πρώτης ανάγκης.


Μετά Τιμής
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Μαραθώνος
  
Γεώργιος Νησιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.