Ροή Ειδήσεων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ: 19 ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΑΞΙΑ [ΦΩΤΟ & VIDEO] O Οικισμός Προβάλινθος, μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σκοπό να υπενθυμίσει στην πολιτεία ότι τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα 19 μήνες μετά. 
Τη διαμαρτυρία πλαισίωσαν και στήριξαν σύλλογοι και κάτοικοι από όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. 
Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των κατοίκων, οι διαδικασίες αποκατάστασης και ανάπλασης των περιοχών κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Πολλές οικογένειες εξακολουθούν να φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις του στρατού και της αεροπορίας ή σε άλλες προσωρινές οικιστικές λύσεις που τείνουν δυστυχώς να γίνουν μόνιμες. Μεγάλος αριθμός κατοίκων βρίκσεται σε αδιέξοδο με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να αντιμετωπίσει. Το πλέον σημαντικό όμως, είναι οτι ουδείς γνωρίζει μέχρι και σήμερα πότε θα μπορέσει να αποκαταστήσει το καμένο σπίτι του και να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής. 
Η κατάσταση παραμένει σχεδόν όπως ήταν μετά την πυρκαγιά, με κατεστρμμένα σπίτια, σεληνιακό τοπίο και απογοητευμένους κατοίκους. 

Πιο συγκεκριμένα: 
  • -Έχει χορηγηθεί μόνο μία άδεια επισκευής για τα κόκκινα σπίτια 
  • -Δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια επισκευής για τα κίτρινα σπίτια.
  • -Το Δασαρχείο δεν χορηγεί στον πολίτη βεβαίωση για το μη δασικό χαρακτήρα του περιγράμματος της καμένης οικίας του προκειμένου στη συνέχει να του χορηγηθεί άδεια επισκευής από τον ΤΑΕΦΚ Ανατολικής Αττικής, χωρίς μάλιστα να του δίνει και κάποια έγγραφη εξήγηση γι αυτό. 
-19 μήνες μετά και η υπομονή των πληγέντων έχει εξαντληθεί. 
-9 μήνες μετά απαιτούν πλέον από την πολιτεία:
  • -Να τους δοθούν άμεσα οι άδειες για να επισκευαστούν τα καμένα σπίτια
  • -Να υλοποιηθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που θα περιλαμβάνει και τους τρεις καμένους οικισμούς (Μάτι, Προβάλινθο και Αμπελούπολη) χωρίς διακρίσεις και άνιση μεταχείριση, με έναν ήπιο συντελεστή δόμησης.
Οι Σύλλογοι του Οικισμού Προβαλίνθου 

Παρακολουθήστε το παρακάτω VIDEO ομιλία κ.Σπένδου Κώστα (μέλους ΔΣ συλλόγου Προβάλινθου ) :


Τοποθέτηση Δημάρχου Δήμου Μαραθώνος  :
Στο χαιρετισμό του ο Στέργιος Τσίρκας, απευθυνόμενος στους πολίτες ανέφερε: «Είμαι σίγουρος, ότι το τελικό αποτέλεσμα, θα μας δικαιώσει. Πολύ σύντομα, απ’ ότι έχω ενημερωθεί και από το Υπουργείο Υποδομών, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα υπογραφεί η απόφαση για τον καθαρισμό των οικοπέδων και την απομάκρυνση (όσων έχουν συσσωρευθεί) στο κτήμα του ΝΑΤ. Την περασμένη εβδομάδα έγινε αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία, μαζί με τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο και μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση. Αυτά σε ότι αφορά τον καθαρισμό των οικοπέδων. Για το Νομοσχέδιο, που όπως γνωρίζετε είναι σε διαβούλευση, έχουμε πολλές παρατηρήσεις και θα ήθελα και ως Δήμος και ως πολίτες να συμμετέχουμε. Θα έχουμε μια συνεχή επικοινωνία και ο αγώνας πιστεύω ότι θα δικαιωθεί. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ,σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη συμπαράσταση».

Δείτε το VIDEO με την τοποθέτηση του Δημάρχου  :


Τι λένε οι πυρόπληκτοι......19 μήνες μετά ...
Η Εφημερίδα Ζω παρών σε όλες τις εξελίξεις και πάντα κοντά στο πολίτη 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.