Ροή Ειδήσεων

Ουρές συνταξιούχων-Ανησυχία καθώς δεν τηρούν απόσταση ασφαλείας(Video Υπουργείου)

Μήνυμα από το υπουργείο Υγείς προς τους ηλικιωμένους συνταξιούχους που σχηματίζουν ουρές έξω από τις τράπεζες.
Νέες εικόνες συνωστισμού μπροστά στα ATM των τραπεζικών καταστημάτων από ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν τις συντάξεις τους. Χθες εικόνες με ουρές καταγράφηκαν έξω από τράπεζες της Θεσσαλονίκης και σήμερα το κανάλι του ΣΚΑΪ μετέδωσε εικόνες έξω από τράπεζες του Πειραιά, παρά τις συστάσεις για τον νέο κορωνοϊό.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι δεν κρατούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλο. Υπενθυμίζεται ότι οι ηλικιωμένοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κορωνοϊό, να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. 
Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν. «Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. 
Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. 
Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.

Πηγή : athensvoice.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.