Ροή Ειδήσεων

Το Youtube μειώνει την ποιότητα των videos για ένα μήνα - Αλλαγές και σε Netflix


Το YouTube, αποφάσισε να μειώσει την προεπιλεγμένη ποιότητα βίντεο σε standard για όλους τους χρήστες παγκοσμίως, για ένα μήνα.


Ενώ όλοι μένουμε στο σπίτι για να καταπολεμήσουμε την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, χρησιμοποιούμε όλοι το Διαδίκτυο. Η χρήση υπηρεσιών συνεχούς ροής έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι μένουν στο σπίτι για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Ενώ η προβολή του YouTube είχε μεγαλύτερο όγκο το βράδυ όταν οι άνθρωποι ήταν εκτός εργασίας, η κατανάλωση είναι πλέον σταθερή όλη την ημέρα, ανέφερε η εταιρεία. Η ροή βίντεο, αλλά και οι κλήσεις Ζοομ χρησιμοποιούν μεγάλο εύρος ζώνης και αξιωματούχοι στην Ευρώπη έχουν ζητήσει από τις εταιρείες του Διαδικτύου να βοηθήσουν στη μείωση του φορτίου στην υποδομή του Διαδικτύου.

Το YouTube επεκτείνει πλέον τα μέτρα που άρχισε να εφαρμόζει στην Ευρώπη σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως. Η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προβολής στην πλατφόρμα της σε τυποποιημένους ορισμούς για όλους τους χρήστες, σύμφωνα με το Bloomberg.
Παρόλο που η κίνηση είναι παγκόσμια o κάθε χρήστης θα μπορεί να μεταβάλλει την ποιότητα των βίντεο που παρακολουθεί.

Το βίντεο συνεχούς ροής απαιτούν περισσότερο εύρος ζώνης internet από τη μουσική, τα μηνύματα ή τους χάρτες λόγω του μεγέθους των αρχείων που μεταδίδονται. Η Google ήταν ο μεγαλύτερος καταναλωτής όγκου επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο το προηγούμενο έτος, λίγο πριν από την Netflix, σύμφωνα με μελέτη της Sandvine, εταιρείας ανάλυσης δικτύων. Πρόσφατα, η επισκεψιμότητα του YouTube αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με την Sandvine την περασμένη εβδομάδα.

Στην Ευρώπη, οι αξιωματούχοι ζητούν επίσης εταιρείες ροής όπως το Netflix, το Amazon Prime ή το Disney + να μειώσουν την ποιότητα της παραγωγής τους, προκειμένου να διατηρήσουν αξιοπρεπή ταχύτητα στο Διαδίκτυο για όλη την ήπειρο. Όλες οι εταιρείες έχουν μέχρι στιγμής συμμορφωθεί οικειοθελώς με την αίτηση.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.