Ροή Ειδήσεων

ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ: Ρομποτική & STEM για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων


O Δήμος Ραφήνας -Πικερμίου μέσω του Νομικου Προσώπου του Δ.Ο.Π.Α.Π. ξεκίνησε από αρχές Φεβρουαρίου 2020 στη Ραφήνα και από το τέλος του ίδιου μήνα  επεκτάθηκαν στο Πικερμι τα μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και STEM για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων. 
Τα μαθήματα από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό γίνονται κατά τις απογευματινες ώρες σε αίθουσες των σχολικών συγκροτηματων. 

Η πρόσφατη έναρξη μαθημάτων ρομποτικής στο Πικέρμι, ενεργοποιηθηκε μετά την αποδοχή αιτηματος των συλλογων γονεων και κηδεμόνων από τον ΔΟΠΑΠ  και πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικών Σχολείων Πικερμίου (συγκρότημα οδού Κοντοράβδη) κατά τις ώρες 16.30-18.00 με κόστος συμμετοχής 5€ / μάθημα.
Ο ΔΟΠΑΠ για τα εκπαιδευτικά αυτά θέματα ενισχυτικής προαιρετικής διδασκαλίας δίνει στους ενδιαφερόμενους περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή  στο τηλ 22940 26073, καθημερινά από τις 8:30 έως 14:00.
Οι κινήσεις αυτές του δημου εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλάνο της διοίκησης του δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, αφού αμέσως μετά τις γιορτές προσέφερε εργαστηριακό εξοπλισμό για ρομποτική στο 2ο Δημοτικό Πικερμίου και έχει θέσει  ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ψηφιακού Δήμου, ενώ εκσυχρονιζει το site του δημου προσφέροντας διαδικτυακές δωρεάν υπηρεσίες εκμάθησης εργαλείων χρήσης Η/Υ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.