ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοιού και προστασίας της δημόσιας υγείας από το Δήμο Σαρωνικού 


Μετά από σημερινή σύσκεψη 19/3/2020 και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων σχετικά με την εξάπλωση του κορονοιού , ο δήμαρχος Πέτρο Φιλίππου ανακοινώνει μια δέσμη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και των ευπαθών ομάδων.
1. ‘’ Μείνετε στο Σπίτι – Ερχόμαστε κοντά σας’’
Από αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Μείνετε στο σπίτι ερχόμαστε κοντά σας”, με το οποίο θα εξυπηρετούνται οι δημότες που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν από τις οικίες τους. Πλήρης ενημέρωση για τη λειτουργία του προγράμματος παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης θα δοθεί σε ειδική ανακοίνωση.
2. Γενική απολύμανση
Αποφασίστηκε η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, κάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, η οποία ξεκινά από το Σάββατο 21 Μαρτίου.
3. Ενίσχυση Κοινωνικών Δομών
Ενισχύεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο με αγαθά και φάρμακα για την εξυπηρέτηση απόρων οικογενειών του Δήμου μας που είναι εγγεγραμμένοι στα προγράμματα των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.
4. Μέτρα Προστασίας
Ο Δήμος προμηθεύτηκε ειδικές στολές και μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για να είναι ασφαλείς στον αγώνα που δίνουν να κρατήσουμε τον Δήμο καθαρό.
Ο Πέτρος Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Γνωρίζουμε όλοι οτι οι μέρες αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Από τη μεριά μας συνεργαζόμαστε με όλους τους κρατικούς και θεσμικούς φορείς για την προστασία των δημοτών μας και των εργαζομένων μας. Ο Δήμος, οι υπηρεσίες μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης. Δημοτική αρχή, εργαζόμενοι και δημότες μπορούμε να τα καταφέρουμε!"

Παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στο ∆ήμο Σαρωνικού  ̈Μείνε σπίτι-Ερχόμαστε κοντά σου ̈

Ο ∆ήμος Σαρωνικού προσφέρει μία ακόμα κοινωνική υπηρεσία στους δημότες του.
Ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό των κοινωνικών δομών του ∆ήμου και ιδιαίτερα η υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών στα κοινοτικά καταστήματα.
Οι ευπαθείς ομάδες καθώς και οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Στο εξής οι υπηρεσίες του ∆ήμου θα προχωρήσουν στην καταγραφή των κατοίκων του ∆ήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Επίσης στην καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του ∆ήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να
μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.
Με ένα τηλεφώνημα το προσωπικό του ∆ήμου θα καταγράφει το αίτημα και θα δίνει λύσεις σε θέματα όπως η αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συναλλαγές με το δημόσιο κ.λπ.
Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη δημιουργώντας νέες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση.

Με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και με ακλόνητη πίστη στη δύναμη της αλληλεγγύης θα ξεπεράσουμε όλους τους κινδύνους και θα νικήσουμε.
Ε-mail επικοινωνίας : info@saronikoscity.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κοινωνικές Υπηρεσίες (Λειτουργία Τηλεφωνικών Γραμμών 8:00 έως 16:00)
Κεντρική ∆ομή
Τηλ. 2299046270 / 2299047289
Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες ( Λειτουργία Τηλεφωνικών Γραμμών 8:00 έως 16:00 )
Κοινότητα
Καλυβίων
2299320300

Κοινότητα
Αναβύσσου
22910 41220
Εσωτερικό
νούμερο 7

Κοινότητα Π.
Φώκαιας
2291038721

Κοινότητα
Σαρωνίδας
2291054444

Κοινότητα
Κουβαρά
2299067940

Κοινοποίησε το άρθρο:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © zwnews.gr. WEBSOLUTIONS © ZICON