Ροή Ειδήσεων

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Μέτρα ανακοίνωσε και ο Δήμος Σαρωνικού για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊου

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν τα  κυβέρνητικά όργανα, για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού, τροποποιούμε τις ρυθμίσεις λειτουργίας των Δημοτικών υπηρεσιών που  ανακοινώσαμε την Πέμπτη  12/3/2020 ως εξής:
Από την Δευτέρα 16/3/2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, 
1. α) Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.
      β) Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@saronikoscity.gr .
     γ) Η είσοδος Δημοτών στο Δημοτικό κατάστημα Καλυβίων και στα γραφεία των Κοινοτήτων δεν επιτρέπεται.
2. Τα ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.  Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής των οφειλών τους. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.
3.  Αναστέλλεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr . Υπενθυμίζουμε δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.
4.  Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του Δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων.
5. Το ΚΕΠ της Κοινότητας Καλυβιών από την Δευτέρα 16/3/2020  θα παραμείνει ανοικτό από τις 08:00 έως 15.30. Η εξυπηρέτηση των Δημοτών θα γίνεται μόνον τηλεφωνικά και με την χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δέν επιτρέπεται η είσοδος πολιτών στο γραφείο των ΚΕΠ πλην εξαιρετικά επειγουσων υποθέσεων και με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως έχει ορισθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο ώρα που θα προσέλθει. Και σε αυτή την περίπτωση απαγορεύεται η είσοδος περισσοτέρων του ενός πολίτη
6. Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου:  βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι κλειστοί και ανοικτοί, παιδικές χαρές,  βιβλιοθήκη, ΚΔΑΠ, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πολιτιστικά κέντρα, χορευτικά τμήματα, φιλαρμονική και θεατρικό. Δεν παρέχεται  άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση. 
Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών.
Προτρέπουμε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Από το Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνα επικοινωνίας κοινοτήτων
Ανάβυσσος: 2291041220
Καλύβια: 2299320300
Κουβαράς: 2299069422
Π. Φώκαια: 2291038721
Σαρωνίδα: 2291054444

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.