Ροή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Στα 50 ευρώ «οδεύει» το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγέςΗ Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξετάζει το ενδεχόμενο νέου ορίου για τις συναλλαγές με ανέπαφες κάρτες λόγω του κορωνοϊού.

Η αποφυγή και ο περιορισμός της χρήσης μετρητών για τις συναλλαγές των καταναλωτών είναι μία από τις συστάσεις που δίνουν οι υγειονομικές αρχές για καλύτερη προστασία από τον νέο κορωνοϊό. Η ανέπαφη συναλλαγή με κάρτες προτιμάται και το εν λόγω θέμα απασχόλησε και τις ελληνικές τράπεζες που αναμένεται -ίσως και σήμερα- να ανακοινώσουν την αύξηση του ορίου για τις ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές θα αυξηθεί στα 50 ευρώ. Αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών
Υπενθυμίζεται ότι το υφιστάμενο όριο είναι το ποσό των 25 ευρώ. Για κάθε ποσό άνω των 25 ευρώ απαιτείται η χρήση του τετραψήφιου κωδικού στο POS της εκάστοτε επιχείρησης. Πλέον, όλα δείχνουν ότι θα ζητείται pin για ανέπαφες συναλλαγές άνω των 50 ευρώ. Εντός της ημέρας θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Πηγή :athensvoice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.