Ροή Ειδήσεων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ - Δ/Τ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/02/2020
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ


Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας», με πρωτοβουλία ομάδας πολιτών, διεξήχθη ενημερωτική συνάντηση με θέμα την από 12 Δεκεμβρίου 2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, για τη χωροθέτηση μαρίνας σκαφών στη Νέα Μάκρη.
Η συζήτηση ξεκίνησε με εισηγήσεις-ενημερώσεις, από τους Βασίλη Δελαγραμμάτικα και Κώστα Μπούτσικο και συντονιστή της συζήτησης τον Τάσο Κλωνή.
Συμμετείχαν οι κ.κ. Κώστας Διάκος δικηγόρος καθώς και ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Ανδρέας Βασιλόπουλος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ενημερωτικά ως προς το νομικό πλαίσιο, αλλά και σε πιθανές πηγές χρηματοδότησης που αφορούν σε τέτοια έργα.
Ακολούθησαν γραπτές ερωτήσεις από παρευρισκόμενους πολίτες, οι οποίες απαντήθηκαν βάσει της υπάρχουσας πληροφόρησης, αλλά και τοποθετήσεις, από όσους ζήτησαν τον λόγο.
Η αγωνία για το «πέπλο μυστήριου» που καλύπτει το μέγεθος αλλά και το είδος του έργου, ήταν εμφανής. Οι πολίτες που ανησυχούμε, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και θα επανέλθουμε με δράσεις ανοιχτές σε ολόκληρο τον Δήμο καθώς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Τέλος, το προεδρείο εξουσιοδοτήθηκε να διαμορφώσει ψήφισμα, το οποίο παρατίθεται στο παρόν δελτίο τύπου.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές (Υπουργεία, Δήμο κ.λ.π.), σχετικά με τον σχεδιαζόμενο λιμένα σκαφών αναψυχής στον όρμο του Μαραθώνα και συγκεκριμένα εντός του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης.
• Η ανησυχία μας εκδηλώθηκε, μετά από δημοσιεύματα και πληροφορίες, ότι το έργο είναι δυσανάλογα μεγάλο με τις ανάγκες της περιοχής.
• Κατόπιν δικών μας ενεργειών, δυστυχώς οι πληροφορίες επαληθεύτηκαν.

Παρατηρήσαμε επίσης ότι


A) Δεν έχει μελετηθεί η οικονομική σκοπιμότητα του έργου.
Δεν έχει προηγηθεί ο απαραίτητος χωρικός σχεδιασμός και
Γ) Δεν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις τόσο στο θαλάσσιο όσο και στο χερσαίο περιβάλλον.


ΖΗΤΑΜΕ:
 Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα και ενέργειες του Δήμου προς τις αρμόδιες αρχές, για να εξασφαλίσει το ταχύτερο την ολοκληρωμένη ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πριν η μελέτη κατευθυνθεί σε λύσεις που θα είναι δυσμενείς για τον τόπο μας.
 Διαβούλευση, προκειμένου να γίνει το έργο όπως απαιτούν οι κανόνες της Ε.Ε., ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και να διατηρηθεί η φυσιογνωμία και η ιστορικότητα του τοπίου, γνωστού σε ολόκληρο τον κόσμο από τη μεγάλη μάχη για την Ελευθερία και τον Πολιτισμό.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.