Ροή Ειδήσεων

Novartis: Το έγγραφο “φωτιά” που ενισχύει τις υποψίες περί σκευωρίας!


Αμείλικτα ερωτήματα για τις μεθοδεύσεις της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη εγείρει το έγγραφο του FBI που κατέθεσε χθες στην προανακριτική Επιττροπή ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Αγγελής, ενώ ενισχύει την αίσθηση ότι με άνωθεν εντολή στήθηκε η σκευωρία κατά των 10 πολιτικών προσώπων.
Στο έγγραφο του FBI αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον απο το καλοκαίρι του 2017 η Ελένη Τουλουπάκη γνώριζε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν στοιχεία εμπλοκής Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες (Πρώτο Θέμα), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ απαντά σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που του θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών – αξιωματούχων και πολιτικών.
Από την πλευρά του το FBI απαντά ότι έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς ιατρών και φθάνοντας στο τελευταίο ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».
Υπο τα νέα δεδομένα μέλη της προανακριτικής επιτροπής υποστηρίζουν ότι η εισαγγελέας καθώς και η προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα όπως: Γιατί δεν συμπεριέλαβε το συγκεκριμένο έγγραφο στην δικογραφία; Πόσες ακόμα εκθέσεις του FBI έχει στο συρτάρι της; Γιατί δεν συμπεριέλαβε στην δικογραφία τα ερωτήματα που η ίδια έθεσε στις αμερικανικές αρχές αλλά μόνο κάποιες απο τις απαντήσεις; Είναι νόμιμη – σύμφωνα με την διαβάθμιση που φέρουν – η χρήση των επίμαχων εγγράφων στην δικογραφία ή λόγω της χρήσης τους υπάρχει ενδεχόμενο ακύρωσης της διαδικασίας; Γιατί παράγοντες του FBI επέμεναν – τουλάχιστον εως τον Νοέμβριο του 2018 – ότι δεν έχουν στοιχεία εμπλοκής πολιτικών; Γιατί μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης απέκρυψαν ότι τους είχαν λάβει σχετική ενημέρωση απο την αμερικανική πρεσβεία; Αν όντως υπήρχαν στοιχεία απο το FBI γιατί οι υποθέσεις 7 πολιτικών μπήκαν στο αρχείο;
Σε κάθε περίπτωση η καταγραφή των βασικών σημείων της υπόθεσης έχει ως εξής:
Στις 1.8.2017 το FBI απαντά στην εισαγγελία Διαφθοράς ότι δεν έχει στοιχεία για εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση Novartis. Στις 6.2.2018, έξι μήνες μετά η εισαγγελία Διαφθοράς διαβιβάζει στη Βουλή δικογραφία κατά των 10 πολιτικών προσώπων, τα οποία εμπλέκει στην επίμαχη υπόθεση.
Προκειμένου δε να δοθεί ένας ισχυρός θεσμικός μανδύας καθώς οι καταγγελίες των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων κρίθηκαν αστήριχτες και γενικόλογες η εισαγγελία προχωρά σε επιλεκτική χρήση των αμερικανικών εγγράφων. Τελικά, στον φάκελο που οδηγήθηκε στη Βουλή προστέθηκε άλλη έκθεση του FBI με ημερομηνία 23.1.2018 που αναγράφει ονόματα 7 πολιτικών, χωρίς ωστόσο να τα συνδέει με την υπόθεση. Οπως διαπιστώνεται σήμερα η αναγραφή των επτά ονομάτων αποτελεί πιθανότατα ερώτημα της κυρίας Τουλουπάκη και όχι αναφορά των αμερικανικών αρχών.
Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο κ. Αγγελής, ακόμα και τον Νοέμβριο του 2018 οι Αμερικανοί επέμεναν ότι δεν έχουν στοιχεία εμπλοκής ελλήνων πολιτικών. Υπενθυμίζεται ότι ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι στις 28 Νοεμβρίου 2018 συναντήθηκε με τον νομικό εκπρόσωπο του FBI στην Αθήνα και, όταν τον ρώτησε για στοιχεία εμπλοκής πολιτικών του, απάντησε: «Για αυτό το θέμα δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Γνωρίζω σε γενικές γραμμές ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών και ότι για το θέμα έχει ενημερώσει ο Αμερικανός Πρέσβης τον Υπουργό Δικαιοσύνης… μία φορά πήγε στον Κοντονή, μία άλλη φορά πήγε στον άλλον κ. Καλογήρου».
Πηγή : vimapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.