Ροή Ειδήσεων

Στην Νέα Σμύρνη Πρότυπη Οικιακή Κομποστοποίηση με την ECOVRS


Ο δήμος Νεας Σμύρνης ξεκίνησε την εφαρμογή ενός πρότυπου προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης σε συνεργασία με την εταιρεία EcoVRS που διαθέτει την τεχνογνωσία για όλο το εύρος διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων από μια οικία μέχρι και έναν δήμο ή ένα ολόκληρο νησί και, επιπρόσθετα, δίνει λύσεις για την διαχείριση των περισσότερων οργανικών απορριμμάτων:

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προχώρησε στην προμήθεια και δωρεάν διάθεση 100 οικιακών κομποστοποιητών κήπου χωρητικότητας 330 λίτρων έκαστος με στόχο την μείωση των απορριμμάτων που παράγονται κατά κύριο λόγο από την συντήρηση των ιδιωτικών κήπων και απώτερο σκοπό την παραγωγή κομπόστ για τους δημότες του.
Τα πράσινα απόβλητα που προκύπτουν από την συντήρηση πρασίνου των ιδιωτικών κήπων συνήθως καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων του δήμου, εκτός από τα ογκώδη κλαδέματα. Η εκτροπή αυτού του ρεύματος αποβλήτων έχει μεγάλο όφελος για τον δήμο αλλά και τους δημότες.
Ο δήμος Νέας Σμύρνης με γνώμονα την μέγιστη δυνατή επιτυχία του προγράμματος όρισε τις παρακάτω προϋποθέσεις για την συμμετοχή:
  1. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να διαθέτει κήπο τουλάχιστον 80 τ.μ. ώστε να έχει αρκετό υλικό για την σωστή λειτουργία του κάδου κομποστοποίησης.
  2. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει πριν την παραλαβή του κάδου, να παρακολουθήσει παρουσίαση για την σωστή λειτουργία του κάδου. Η παρουσίαση και η εκπαίδευση γίνεται από την εταιρεία ECOVRS.
  3. Οι Ελληνικοί κάδοι κομποστοποίησης διαθέτουν μοναδική αρίθμηση στο σώμα τους για εύκολη ιχνηλασία και παρακολούθηση. Ο αριθμός κάθε κάδου αντιστοιχεί σε μια διεύθυνση του δημότη που παρέλαβε τον κάδο και μπορεί να βρίσκεται μόνο σε αυτή την διεύθυνση. Η εταιρεία επισκέπτεται και παρακολουθεί την χρήση των κάδων κομποστοποίησης, ενημερώνει και εκπαιδεύει κατά την επίσκεψη, ενώ κατά κύριο λόγο επιλύει τυχόν προβλήματα των δημοτών που σχετίζονται με την διαδικασία της κομποστοποίησης.
  4. Για την επιτυχία του προγράμματος θα πραγματοποιούνται επισκέψεις στους δημότες τόσο από την Εταιρεία όσο και από τον Δήμο.
  5. Διαθέσιμη υποστήριξη των δημοτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον προμηθευτή.
  6. Σε περιπτώσεις μη χρήσης ή αδυναμίας χρήσης οι κάδοι θα μεταφέρονται σε άλλον ενδιαφερόμενο δημότη.
    Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητος-Ανακύκλωσης του Δήμου κ. Κρικρής Γεώργιος δήλωσε : Η οικιακή κομποστοποίηση πέρα από τον ιδανικό τρόπο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων των οικιών, αποτελεί και μέτρο γενικότερης ευαισθητοποίησης των πολιτών και ειδικά των παιδιών. Συνεπώς αποτελεί μια σημαντική μακροχρόνια επένδυση για τον δήμο την οποία και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε.»
Πηγή: myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.