EKTAKTO: Προσωπική Δήλωση Νίκου ΧατζηγιάννηΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ

          Φίλοι και Φίλες,
          Την προηγούμενη Κυριακή 26-5-2019, τιμήσατε εμένα και τον Συνδυασμό ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ με 2.311 ψήφους εμπιστοσύνης και μάς δώσατε την εντολή να σάς εκπροσωπήσουμε στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο με ισχυρή ομάδα.
          Θέλω να σάς ευχαριστήσω και να δεσμευτώ ότι η εντολή σας θα εκτελεστεί στο ακέραιο.
          Όσοι προσωπικά με γνωρίζετε, ξέρετε με ποιες αρχές πορεύτηκα και πορεύομαι επί σειρά ετών στην τοπική μας κοινωνία. Γνωρίζετε ότι με ήθος, εντιμότητα και αξιοπρέπεια αναζητώ την διαφάνεια και την δικαιοσύνη στην τοπική μας κοινωνία.
          Από την επόμενη κιόλας μέρα μετά την Κυριακή 26-5-2019 μού ζητάτε την γνώμη μου για το ποιον να στηρίξετε για Δήμαρχο Μαραθώνα την προσεχή Κυριακή. Ως όφειλα, προσπάθησα να απέχω από τέτοιες υποδείξεις, παρότι είχα και έχω προσωπική άποψη και γνώμη.
          Εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζομαι για να βγει ο τόπος μας από την μιζέρια που δημιούργησαν μικρές ομάδες και αυλές μέσα στον Δήμο. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι όλοι οι Δημότες είναι ίσοι μεταξύ τους και όλοι οι υπηρετούντες τον Δήμο πρέπει να τηρούν το Νόμο και να ασκούν με ηθικό τρόπο τα καθήκοντά τους.
          Δυστυχώς, η προσπάθεια φαίνεται ότι έχει αρκετό δρόμο ακόμη για να ευοδωθεί πλήρως. Ακόμη και σήμερα κάποιοι επιθυμούν ως φαντάσματα του παρελθόντος να επανέλθουν στο προσκήνιο διά μέσω παρασκηνίων.
          Ως προσωπο, σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι καμία απειλή και κανέναν εκφοβισμό ή υπόδειξη από κανέναν. Πολλώ μάλλον, όταν αυτός είναι “κοντός” και μέτριος και κατώτερος των προσδοκιών και περιστάσεων.
          Με εντολή του συνόλου των μελών του Συνδυασμού του οποίου ηγήθηκα εξουσιοδοτήθηκα να δεχθώ τις προτάσεις των δύο υποψηφίων Δημάρχων Μαραθώνος κ.κ. Σπύρου Λιβαθινού και Στέργιου Τσίρκα, να συναντηθούμε για να ακούσω τις προτάσεις τους. Τούς δέχθηκα και τους δύο στο προσωπικό μου γραφείο. Από την αρχή ξεκαθάρισα και στους δύο ότι ο Συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά επιθυμούμε να συμβάλλουμε θετικά στην προσπάθειά τους εάν είναι αύριο Δήμαρχοι της πόλης, χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα, θέσεις και οφίτσια.
          Έθεσα μόνο και στους δύο τις “κόκκινες γραμμές” μας και ζήτησα να δεσμευτούν ότι μπορούν να τις δεχθούν.
          Ξεκάθαρα, τόνισα και στους δύο ότι κόκκινη γραμμή μας είναι η μη επιστροφή στο καθεστώς του παρελθόντος, τότε που στον Δήμο μας στήνονταν μηχανισμοί και αυλές ημετέρων που λειτουργούσαν ρουσφετολογικά για τον εκάστοτε Δήμαρχο με σκοπό την επανεκλογή του. Τότε που ομάδες ανθρώπων στοιχίζονταν γύρω από μηχανισμούς που έστηναν καθοδηγούμενες εκλογικές πελατείες και οδήγησαν τον τόπο μας στο φαινόμενο “Ψηνάκη”.
          Δυστυχώς, παρότι ο κ. Τσίρκας με διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο αρνήθηκε να δεσμευτεί με δημόσια δήλωσή του και με συγκεκριμένες αναφορές για αυτό που μού είπε ότι δεσμεύεται να κάνει. Δικαίωμά του.
          Δικαίωμα δικό μου όμως και υποχρέωση συνάμα είναι να έχω άποψη, θέση και γνώμη. Δεν προσπάθησα σε κανέναν να την επιβάλλω, ούτε καν στα μέλη του Συνδυασμού μου, τους οποίους κάλεσα, ενημέρωσα και προέτρεψα να αποφασίσουν δημοκρατικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που θα βγάζαμε και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν ατομικά την προσεχή Κυριακή. Και αυτό κάναμε !!
          Δικό μου δικαίωμα είναι να μην δέχομαι πολιτικές απειλές και πολιτικούς εκφοβισμούς που σκοπεύουν να με φιμώσουν και να μην παίρνω θέση.
          Απευθύνομαι στους δημότες κάθε “απόχρωσης” και κάθε προτίμησης, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Τιμώ και σέβομαι την προσπάθεια όλων των υποψηφίων Δημάρχων και όλων των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων τους. Δεν υποκύπτω σε πιέσεις και εκφοβισμούς κανενός. Έχω άποψη.
          Ο κ. Τσίρκας με συμβούλευσε να απέχω από όποια Ανακοίνωση και να αφήσω τον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση. Για το καλό μου φυσικά. Για να μην πουν ότι τα “πήρα” και για να μην βγάλει στην δημοσιότητα μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (δημοτικό αναψυκτήριο) στην Νέα Μάκρη, την οποία όπως μού δήλωσε δεν έχει βγάλει έως τώρα επειδή τηρεί τον πολιτικό πολιτισμό. Μία απόφαση που κατά τον ίδιο ζημιώνει τον Δήμο μας και στην οποία έχω και εγώ ψηφίσει. Μία απόφαση βέβαια που κατά τα λοιπά την κρατούσε στο συρτάρι του, ενώ την ήξερε, δεν την προσέβαλε ποτέ με προσφυγή και τελικά η νομιμότητά της ελέχθηκε από τα αρμόδια όργανα και κρίθηκε σύννομη.
          Δεν ξέρω γιατί ο ίδιος άφησε τον Δήμο μας να “ζημιώνεται” επί τέσσερα χρόνια, δηλαδή από τότε που ελήφθη η απόφαση (2015) έως σήμερα. Ούτε ξέρω γιατί το .... θυμήθηκε σήμερα.
          Τον ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές του. Και τον προσκαλώ έστω και τώρα που το ... θυμήθηκε να την πάει στον κ. Εισαγγελέα.
          Για μένα δεν είναι απειλή να τηρηθεί η νομιμότητα. Είναι καθήκον και υποχρέωση κ. Τσίρκα, φίλε μου Στέργιο.
          Γαι τον κ. Λιβαθινό δεν έχω ακόμη σαφή άποψη. Πολύ απλά γιατί ο ίδιος με διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να συνδιοικήσουμε όλοι οι συνδυασμοί τον Δήμο, αλλά βέβαια υποσχέθηκε το αυτονόητο, λόγω συσχετισμών και πλειοψηφιών.
          Θα ακολουθήσω μάλλον την συμβουλή του κ. Τσίρκα. Θα προτείνω σε όλους να ψηφίσετε κατά συνείδηση. Δεν πρέπει να κάνω και κάτι άλλο. Ελπίζω να μην κατηγορηθώ ότι τα ..... “πήρα”.
                 

Κοινοποίησε το άρθρο:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © zwnews.gr. Designed by OddThemes