Στέργιος Τσίρκας : Πέντε χρόνια χαμένα. Ώρα να σταματήσουν οι αυταπάτες και οι πειραματισμοί.Σε ένα προσωπικό του άρθρο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας δίνει το στίγμα των ημερών, αναλύονταςτην προσπάθεια κάποιων να κομματικοποιήσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ηςΜαΐου και παρουσιάζει τις θέσεις του για την επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν τον συνδυασμό «Πορεία Πράξης» για την επόμενη μέρα.

Στα τριάντα χρόνια που βρίσκομαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο κόσμος, όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα, είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμένα. Η υπηρεσία μου και η προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκησηκαταγράφεται με τις χιλιάδες ώρες ενασχόλησης μαζί της. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα προβλήματα των συνδημοτών μου δεν είναι μόνο αριθμοί, πίνακες και διαγράμματα αλλά τα βιώματα της καθημερινότητας τους.

Αυτή λοιπόν την σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση την αντιμετώπιζα πάντα με την σοβαρότητα που της άρμοζε και γι’ αυτό σε όλη αυτή την πορεία που είχα και που θα συνεχίζω να έχω, επιδίωκα και θα επιδιώκω τις συνεργασίες γιατί πιστεύω σε αυτές. Γνωρίζω ότι η δουλειά ενός αυτοδιοικητικού είναι ευλογία αν ξέρει να συνεργάζεται. Πέρα από κόμματα και ιδεολογίες. Αυτό είναι άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο δύσκολο αλλά πρωτίστως απαραίτητο.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι με τις αλλαγές που φέρνει ο«Κλεισθένης», οι ανάγκες διοίκησης του Δήμου μας αλλάζουν και για να προχωρήσουμε μπροστά απαιτείται συνεργασία και διάλογος περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Αν δεν έχεις γνώσεις της αυτοδιοίκησης και τρέφεσαι με τις αυταπάτες ότι όλα τα γνωρίζεις, τότε είσαι επικίνδυνος για τον τόπο και για τους ανθρώπους του.Επιλέγω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην τοπική κοινωνία, με ιδέες, λύσεις και με προσφορά έργου για τον τόπο μας. Επιλέγω να συνεργάζομαικαι θα συνεργαστώ με ανθρώπους με όραμα, όρεξη για δουλειά, που πιστεύουν πραγματικά και ανιδιοτελώς στο όνομα ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να στήνονται σενάρια για το ποιον στηρίζει το κάθε κόμμα, με ποιον είναι ο ένας, με ποιον είναι ο άλλος. Παιχνίδια κομματικά ευτελούς αξίας, που στήνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Προσπάθειες απέλπιδες προς άγραν ψηφοφόρων με πρόσχημα την κομματική τους ταυτότητα. Δεν έχουν καταλάβει ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από κομματικούς χρωματισμούς αλλά από έργα και Πράξεις που θα τον αναβαθμίσουν. Τους χαρίζω την υποβάθμιση που άθελά τους επιδιώκουν. Όραμά μου είναι να κάνω Πράξη αυτό που πάντα πίστευα. Δεν διαχωρίζω τους συνδημότες μου με κομματικά κριτήρια και βέβαια ποτέ δεν αντιμετώπισα και δεν θα αντιμετωπίσω κανέναν έτσι.


Η «Πορεία Πράξης» κοιτάει μπροστά. Θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας. Έχουμε καταθέσει το πρόγραμμά μας και καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο θα καταθέτουμε υλοποιήσιμες προτάσεις, που στόχο έχουν να μας βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης με θετικό αντίκτυπο στον τόπο, στους κατοίκους και στο μέλλον των παιδιών μας.

Ποτέ δεν επεδίωξα την κοινωνική μου προβολή. Ούτε πριν ούτε τώρα. Πίστευα πάντα και πιστεύω στον ουσιαστικό διάλογο και στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.Η στείρα αντιπαράθεση που μοναδικό στόχο έχει την δημιουργία εντυπώσεων δεν είναι του χαρακτήρα μου. Είναι αδύνατον για μένα να ακολουθήσω μονοπάτια περίεργα, κινήσεις δυσφήμησης, λασπολογίας και συνωμοσιολογίας. Κοιτάζω μπροστά και οι ουσιαστικές απαντήσεις θα δοθούν με την σκληρή δουλειά που μας περιμένει και με τα αποτελέσματα που θα φέρει. 

Δεν πιστεύω ότι πολιτική είναι οι αναρτήσεις στα socialmedia, τα ψεύτικα προφίλ και τα μικροπολιτικά που αναπαράγονται από όλα αυτά και που σίγουρα δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.Οι απαντήσεις σε όλα αυτά θα είναι οι Πράξεις. 

Όποιος βάζει τη κομματική του ταμπέλλα πάνω από τον Δήμο, την θεωρία πάνω από την Πράξη, το εγώ πάνω από το εμείς, δεν πρέπει να έχει θέση στα σημερινά δρώμενα.Ενώνω δυνάμεις συνεργασίας για Πράξεις και έργα.Ποτέ μου δεν έκρυψα τα πολιτικά μου πιστεύω, αλλά τονίζω και πάλι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει κομματικό χρώμα, είτε αρέσει,είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Νοιώθω ελεύθερος από κομματικά συμφέροντα, σπόνσορες, χορηγούς και προχωρώ μαζί με τους συνεργάτες μου και όλους εσάς που με εμπιστεύεστε, με μοναδικό στόχο και όραμα τον Δήμο Μαραθώνα.

Πέντε χρόνια χαμένα.
Είναι ώρα να ξανακερδίσουμε τα χρόνια που χάσαμε.
Είναι ώρα να ξαναδώσουμε στον Μαραθώνα την αίγλη του.
Είναι η ώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανθρώπους που την υπηρετούν.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ
Ώρα ευθύνης, Ώρα εμπιστοσύνης

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣΚοινοποίησε το άρθρο:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © zwnews.gr. WEBSOLUTIONS © ZICON