Ροή Ειδήσεων

Ανακοίνωση Νίκου Χατζηγιάννη σχετικά με την τοποθέτηση του συνδυασμού Βήμα στο Μέλλον για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.


Στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, 2.311 δημότες του Δήμου Μαραθώνα ψήφισαν τον Συνδυασμό “ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” και τον επικεφαλής αυτού υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Χατζηγιάννη και μάς ανέθεσαν την εντολή να τούς εκπροσωπήσουμε την επόμενη τετραετία στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
          Ο Συνδυασμός μας κατάφερε εν μέσω αντίξοων συνθηκών να καταλάβει την τρίτη θέση στην κατάταξη της εκλογής και να εκπροσωπείται αύριο με πέντε (5) Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τρεις (3) στα Τοπικά Συμβούλια Νέας Μάκρης και Βαρνάβα.
          Με την εντολή των δημοτών μας, ο Συνδυασμός μας είναι πλέον ο μόνος Συνδυασμός με εκπροσώπους του – δημοτικούς Συμβούλους και στις τέσσερις (4) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μαραθώνα. Είναι επίσης ο μόνος Συνδυασμός με την μεγαλύτερη αναλογική εκπροσώπηση γυναικών – δημοτικών συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
          Με την εντολή που μάς δόθηκε καλούμαστε ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης να επιτελέσουμε ένα δύσκολο έργο. Επιβάλλεται να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας και να συνθέσουμε απόψεις και θέσεις, ώστε ο τόπος μας να προοδεύσει.
          Στο διάστημα από την Κυριακή των εκλογών έως σήμερα, επικοινώνησαν με τον επικεφαλής μας κ. Νίκο Χατζηγιάννη και οι δύο εκ των υποψηφίων Δημάρχων της προσεχούς Κυριακής. Κατ΄ εξουσιοδότηση της παράταξής μας ο επικεφαλής της Νίκος Χατζηγιάννης πραγματοποίησε ισάριθμες συναντήσεις μαζί τους για να ακούσει τις θέσεις τους και να διερευνήσει την πιθανότητα προγραμματικών συγκλίσεων στο πλαίσιο των συναινέσεων που απαιτούνται την επόμενη μέρα.
          Θέσαμε τις “κόκκινες γραμμές μας” τόσον στον κύριο Λιβαθινό όσο και στον κ. Τσίρκα και από την αρχή διευκρινίσαμε ότι ουδέν αντάλλαγμα επιζητούμε και καμία απολύτως θέση ή αξίωμα. Απαιτούμε μόνον την τήρηση της νομιμότητας και την αποφυγή μετατροπής του Δήμου σε κλειστό “club” για ολίγους και ημετέρους. Πολύ περισσότερο ζητήσαμε να μην γυρίσει ο Δήμος μας είκοσι χρόνια πίσω σε νοοτροπίες και λογικές παρελθόντος που ταλαιπώρησαν τον τόπο μας και τους Δημότες.
          Ο Συνδυασμός μας, πιστός στις αρχές του είναι έτοιμος να συνεργαστεί – εάν του ζητηθεί – με όποια δημοτική Αρχή εκλεγεί μεθαύριο Κυριακή, 2-6-2019. Είναι όμως και αποφασισμένος να αντιπολιτευτεί με σθένος όσους επιχειρήσουν να φέρουν τον τόπο 20 χρόνια πίσω.
          Η εντολή που πήραμε είναι εντολή εξισορρόπησης της αυριανής διοίκησης. Είναι εντολή που θα τηρήσουμε με ευλάβεια.
          Με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία να μην πάρει ο Δημοτικός Συνδυασμός μας, ως θεσμικό όργανο πλέον,  θέση υπέρ του ενός ή άλλου υποψηφίου Δημάρχου στις εκλογές της Κυριακής 2-6-2019, παρότι έχουμε ξεκάθαρη άποψη ως πρόσωπα για τον τρόπο σκέψης και νοοτροπίας και των δύο. Αποφασίσαμε ελεύθερα να ενεργήσουμε κατά συνείδηση και να μην ποδηγετήσουμε την διαδικασία. Όπως επίσης ελεύθερα αποφασίσαμε να επιτρέψουμε σε όλα τα μέλη του Συνδυασμού μας και στον επικεφαλής αυτού Νίκο Χατζηγιάννη να εκφραστούν ελεύθερα ως μονάδες, χωρίς περιορισμούς και χωρίς παραταξιακές αγκυλώσεις.
          Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που στήριξαν την πρότασή μας και μάς έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να διαβεβαιώσουμε άπαντες ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ για την επόμενη μέρα.
          Συνεχίζουμε όπως οφείλουμε ενωμένοι την προσπάθεια ανάταξης της πόλης μας.
          Στέλνουμε μήνυμα σε αυτούς που πιστεύουν ότι αύριο θα γυρίσουν πίσω τον τόπο μας σε λογικές και πρακτικές που οδήγησαν σε παρακμή. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο : Θα είμαστε εδώ. Θα είμαστε παντού. Θα είμαστε παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.