ΠΟΠΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ : ΚΑΝΩ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ


Συνέντευξη στην Βούλα Καπετανάκη  
          Για την Πόπη Πατεράκη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η είδηση ότι συντάσσεται με τον Συνδυασμό ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και τον υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνος Νίκο Χατζηγιάννη από μόνη της προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των δημοτών. Μία σημαντική παρουσία με εμπειρία και γνώσεις στην Αυτοδιοίκηση η Πόπη Πατεράκη κοσμεί το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χατζηγιάννη. Την συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί της σε μία συνέντευξη στην οποία η ίδια δίνει το δικό της στίγμα και εξηγεί τους λόγους που πήρε την απόφαση αυτή.

-Κυρία Πατεράκη δηλώνετε παρούσα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές....
-Πράγματι κύρια Καπετανάκη , μετά από μία καταστροφική  για το σύνολο του Δήμου πενταετία της απερχόμενης Διοίκησης, η αγάπη μου για τον τόπο μας και η διαρκής και επί σειρά ετών προσφορά μου στα κοινά του Δήμου μας με ωθούν να είμαι παρούσα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, με σκοπό να βοηθήσω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου , στην , μετά λύπης το λέω, επανίδρυση του Δήμου μας. Και λέω επανίδρυση διότι τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας επικράτησε το απόλυτο χάος και η πλήρης αταξία, από τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας έως τα πιο σπουδαία.
        Πώς καταλήξατε στην απόφαση να συστρατευθείτε με τον Νίκο Χατζηγιάννη ;
        Καταρχήν τον Νίκο τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Και έχω συνεργαστεί μαζί του από την εποχή ακόμη που υπηρετούσα τον Δήμο μας από διάφορες θέσεις ευθύνης ως υπάλληλος. Αλλά και αργότερα ως αντιδήμαρχος επί σειρά ετών του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνος συνεργαστήκαμε άψογα με τον Νίκο, αλλά και μετά από τα έδρανα της  αντιπολίτευσης και οι δύο μας. Εξάλλου δεν μάς χώριζε ποτέ καμία πολιτική διαφωνία σε επίπεδο αρχών. Επιπλέον, θεωρώ ότι ο Νίκος Χατζηγιάννης είναι ένας άνθρωπος νέος, με σπουδές, ο οποίος δεν φοβάται την δουλειά, όπως και εγώ, εργάζεται ομαδικά, όπως και εγώ και κυρίως σέβεται και εμπιστεύεται τους συνεργάτες του και τούς υπερασπίζεται όταν χρειάζεται. Αυτό το τελευταίο είναι ίσως και το πιο σημαντικό και δείχνει έναν χαρακτήρα που μπορώ να εμπιστευτώ και να αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας.
        Πιστεύετε ότι υπάρχουν προοπτικές για την πόλη μας ;
        Βεβαίως και υπάρχουν μεγάλες προοπτικές. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με σημαντική ιστορία και πασίγνωστο διεθνώς και έχουμε τις δυνατότητες να αναπτύξουμε έναν ισχυρό Δήμο – πρότυπο, όπως αξίζει στο όνομά ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγην το 2010 ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος με εμπιστεύθηκε σε  θέσεις ευθύνης και διοίκησης και τον ευχαριστώ θερμώς για την εμπιστοσύνη του αυτή. Εργάστηκα σκληρά και παρότι η πρώτη θητεία του Καλλικράτη ήταν πολύ σύντομη, πολύ δύσκολη και κάτι καινούριο για όλους μας, καταφέραμε να οργανώσουμε το Δήμο και να ξεκινήσουν πολύ σημαντικά έργα για όλους μας (Μηδενισμός Χρέους, Πολιτιστικό Κέντρο Μαραθώνος, Χωροθέτηση και Μελέτη Βιολογικού Καθαρισμού, Βρεφονηπιακός Σταθμός Σχέδιο Πόλης Παραλίας Μαραθώνα κλπ). Τώρα λοιπόν, με την εμπειρία που έχω και με την καλή ομάδα του Συνμδυασμού του Νίκου Χατζηγιάννη πιστεύω απόλυτα ότι μπορούμε και θα πετύχουμε πολλά περισσότερα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, συνέπεια, υπευθυνότητα και επιμονή.
        Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες ;
        Εμένα με ενδιαφέρει πρώτα ο δημότης μας και θεωρώ ως πρώτη προτεραιότητα την καθημερινότητά του. Μού είναι αδιανόητο πράγματα που τα δικαιούται ο δημότης μας να τα στερείται. Και, αναφέρομαι φυσικά, στην καθαριότητα, στην ύδρευση, στο οδικό δίκτυο, στον ηλεκτροφωτισμό και στην ασφάλεια. Φυσικά χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στις υποδομές, όπως π.χ. Στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχέδια πόλης, στις πράξεις εφαρμογής με τις οποίες αναβαθμίζεται η πόλη και παίρνουν αξία οι ιδιοκτησίες, στους αθλητικούς χώρους κλπ. Για όλα αυτά υπάρχει ειδική αναφορά στο πρόγραμμα του Συνδυασμού.
        Από όσο ξέρω ήσασταν από τους πρωτεργάτες της επιτυχίας μείωσης των τιμών  ΕΝΦΙΑ στην 4η Π.Ε Νέας Μάκρης.....
        Πράγματι εργάστηκα σκληρά γι  αυτό και πετύχαμε να μειωθεί η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο από το εξωφρενικό ποσόν των 620,00 ΕΥΡΩ στο ποσόν των 300,00, για τα έτη 2011, 2012 και 2013 και για τα έτη από 2014 έως σήμερα στο ποσόν των 146,00 ΕΥΡΩ/ τ.μ. Και τώρα, λόγω και της ιδιότητος του Νίκου Χατζηγιάννη ως νομικού, άμεση προτεραιότητά μας είναι να λύσουμε το θέμα του υπολογισμού των αξιών μεταβίβασης των ακινήτων της 4ης γειτονιάς με εφαρμογή των αντικειμενικών αξιών των όμορων πολεοδομικών ενοτήτων. Ο Νίκος Χατζηγιάννης έχει δεσμευτεί ότι θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να το πετύχουμε αυτό και προσωπικά με την δική του νομική παρουσία.
        Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους δημότες του 
      Μαραθώνα ;
        Θα φτιάξουμε ξανά την πόλη μας.
Θα ξαναχτίσουμε τον τόπο μας.Θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Αυτήν την φορά η στήριξή σας είναι για εμένα ακόμη πιο σημαντική. Πρέπει να κάνουμε το Βήμα μας στο αύριο, με ενότητα και σύνεση. Η αυριανή μέρα είναι μέρα αισιοδοξίας.
Με ξέρετε και σας ξέρω !! Πάμε μαζί δυνατά, όπως πάντα, με την ίδια εκτίμηση, με την ίδια αγάπη, με μοναδική υπόσχεση να υπηρετήσω και πάλι τον Δήμο με υπευθυνότητα ,με ήθος, με εντιμότητα, με αλληλοσεβασμό και κατανόηση. Πάντα δίπλα στον πολίτη !Βιογραφικό  Πόπης Πατεράκη


Γεννήθηκα στο Αργυρό Ευβοίας και μεγάλωσα  στην Νέα Μάκρη.
Είμαι κόρη του Νικολάου και Βασιλικής Λόγου.
Έχω τελειώσει σχολή  μέσης εκπαίδευσης  λογιστών-γραμματέων  και έχω παρακολουθήσει  πολλά  σεμινάρια και ημερίδες   για την λειτουργία των Δήμων.
Είμαι παντρεμένη με τον Αντώνη Πατεράκη συνταξιούχο ΟΤΕ  και έχω δυο παιδιά την Ειρήνη  πτυχιούχο φυσικό του Πανεπιστημίου Αθηνών ,
και τον Στέλιο πτυχιούχο Πολιτικό μηχανικο Τ.Ε και εχω και δυο εγγόνια.
Επί τριανταπέντε χρόνια εργάσθηκα  στον πρώην Δήμο Νέας Μάκρης  ολοκληρώνοντας  την υπηρεσία μου ως υποδιευθύντρια   αυτού.
Από το 2010 εκλέγομαι δημοτική σύμβουλος στο Καλλικρατικό  Δήμο
Μαραθώνος  με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ  .

1.Αντιδήμαρχος  Οικονομικών  Καλλικρατικού   Δήμου  Μαραθώνος 2011-2014
2.Μέλος Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Μαραθώνος   2011-2014
3.Μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου  του νομικού προσώπου του Δήμου  
   «ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ» 2011-2014
4 . Μέλος της επιτροπής Απογραφής  έναρξης του Καλλικρατικού Δήμου
    Μαραθώνος το 2011
5. Κυβερνητική εκπρόσωπος  στο Διοικητικό  Συμβούλιο του   Ιδρύματος
    Παμμακάριστος. 2012-2014
 6.Μέλος επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος για την   εθνική  απογραφή το  2011
7.Υπεύθυνη  του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Καλλικρατικου Δήμου Μαραθώνος
    2011-2012 .
8. Υπεύθυνη ηλεκτροφωτισμού δικτύου ηλεκτροφωτισμού  Δημοτικής ενότητας
     Νέας Μάκρης και Βαρνάβα 2013-2014
9. Μέλος της επιτροπής του άρθρου 41 του Ν.1249/1982 εκπροσωπώντας  τον    
       Δήμο  στο Υπουργείο Οικονομικών.
10. Συντονιστικό μέλος της επιτροπής των κατοίκων  4ης Πολεοδομικής Ενότητας
      Νέας Μάκρης   επίλυσης  του θέματος υπερφορολόγησης   ΕΜΦΙΑ   ετών  2011-
     2013 και προσδιορισμού νέας τιμής του φόρου ΕΜΦΙΑ  από το έτος 2014 μέχρι
     σημερα.
11.  Αντιπρόεδρος  και μέλος οικονομικής επιτροπής του Δήμου  2014-2017 και   
       μέλος 2017-2019
12. Μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου  της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου  
      (ΚΕΔΜΑ ) 2014-2019
13. Μέλος της  τουριστικής επιτροπής  του Δήμου  Μαραθώνος  2014-2017.

Αναφορά στο τι πετύχαμε
1.         Απόσβεση του χρέους  του Δήμου. Το 2011 ο νέος Καλλικρατικος Δήμος ξεκίνησε με χρέος άνω των 45.000.000 ευρώ. Το 2014 παραδώσαμε  τον Δήμο με μηδενικό χρέος , με πληρωμένους του λογαριασμούς κατανάλωσης νερού στην ΕΥΔΑΠ  και  παραδώσαμε στην  νέα  δημοτική αρχή χρηματικά διαθέσιμα 1.982.500 ευρώ .
2.       Απογραφή του ενοποιημένου Δήμου για την έναρξη  ισολογισμού έναρξηςτο 2011.
3.       Οργάνωση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του νέου  Δήμου ,ενοποίηση των νομικών προσώπων , σχολικών επιτροπών ,νέοι κανονισμοί λειτουργίας αυτών.
4.       Συμμετοχή και υποστήριξη στην ίδρυση και λειτουργία του κοινωνικού  φροντιστηρίου  από τον συνάδελφο Δημοτικό σύμβουλο Πασχάλη Πούλο.
5.       Συμμετοχή στην ίδρυση και λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου .
6.       Συμμετοχή του Δήμου στο δίκτυο  δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης με τέσσερις αυτοποιημένους  σταθμούς.
7.       Ίδρυση του υπαίθριου γυμναστηρίου στην παραλία με όργανα ανοικτής άθλησης.
8.       Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων  στον παραλιακό πεζόδρομο  παραλίας Μαραθώνα  και παραλίας Νέας Μάκρης .
9.       Εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής  κατανάλωσης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.
10.   Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Γραμματικού.

Κοινοποίησε το άρθρο:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © zwnews.gr. WEBSOLUTIONS © ZICON