Ροή Ειδήσεων

ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΡΜΑΟΣ Υποψήφιος με το "Βήμα στο Μέλλον" του Νίκου Χατζηγιάννη


Χρονογράφημα μιας επιτυχημένης πορείας 
Ο Ιάκωβος Αρμάος γεννήθηκε το 1956 στην Καλλονή Τήνου – Κυκλάδων. Γιος αγροτικής οικογένειας ήρθε στη Νέα Μάκρη το 1958. Είναι Αρχιτέκτονας του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας και διατηρεί Τεχνικό Γραφείο Μελετών και Κατασκευών από το 1984. Είναι παντρεμένος με την Χατζή Γ. Ασημίνα, έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα και την Μαρία – Ανθή. Ο Ιάκωβος Αρμάος είναι από τους λίγους υποψήφιους που χρειάζεται αρκετές ώρες για να παραθέσει όλα όσα έχει προσφέρει τόσο στον πάλαι ποτέ Δήμο Νέας Μάκρης όσο και στον ενιαίο Δήμο Μαραθώνα. 
Δεν είχε σημασία αν προσέφερε ανιδιοτελώς ως επαγγελματίας αρχιτέκτονας, θέτοντας το Γραφείο του στις υπηρεσίες του τόπου, ή εάν η δουλειά και προσφορά γινόταν από τις διάφορες θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει κατά καιρούς, χρόνια τώρα, ως αιρετός ή ακόμα, εάν δρούσε μόνος του, επικεφαλής ομάδας εργασίας ή ως απλός συνεργάτης στη Διοίκηση του Δήμου. Σημασία έχει ότι το έργο του Ιάκωβου Αρμάου είναι πλούσιο και τόσο υπαρκτό και αληθινό, ώστε τα οφέλη του απολαμβάνουμε οι κάτοικοι της περιοχής, μέχρι και σήμερα. Ο κ. Αρμάος ασχολήθηκε ιδιαίτερα, με τα Σχολεία, την Καθημερινότητα του πολίτη, τον Αθλητισμό, καθώς και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αφού είναι και ο τομέας του. Στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές ο Ιάκωβος Αρμάος κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Βήμα στο Μέλλον» του υποψήφιου δημάρχου Μαραθώνα κ. Νίκου Χατζηγιάννη. Ακολούθως παρατίθενται επιγραμματικά οι σημαντικότερες δράσεις του:
Ως πολίτης & Επιχειρηματίας
 • Επέκταση αιθουσών του παλαιού σχολείου της Ανατολής, της Αγίας Μαρίνας καθώς και της Νέας Μάκρης
 • Αλλαγή στέγης παλαιού δωδεκαθέσιου καθώς και όλης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης
 • Κατασκευή γηπέδου 5x5 το οποίο μάλιστα, ήταν το πρώτο γήπεδο σε δημόσιο δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα 
Ως Δημοτικός Σύμβουλος 

 • Από το 2002 έως το 2008 δημιουργήθηκαν επτά (!) σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα: α) τρία Νηπιαγωγεία (δύο στη Νέα Μάκρη και ένα στην Αγία Μαρίνα, τα πρώτα ιδιόκτητα στην περιοχή, β) επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής γ) 2ο γυμνάσιο στο Νέο Βουτζά και δ) ανακαίνιση προαύλιων χώρων στα Δημοτικά Σχολεία Νέας Μάκρης, Ανατολής και Αγίας Μαρίνας. 
 • Τρεις πράξεις εφαρμογής στην 5η και 1η Περιφερειακή Ενότητα με αποτέλεσμα την εφαρμογή και τη διάνοιξη δρόμων (βλ. Σιτέ, Δημητριάδη κλπ) 
 • Αλλαγή δικτύου ύδρευσης  στην 5η ΠΕ 
 • Επέκταση του παραλιακού πεζοδρόμου 
 • Πληθώρα έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας, όπως: πεζοδρόμια, φωτισμός κ.α. 
 • Κατασκευή των δύο γηπέδων ποδοσφαίρου, Ερυθρός και Αγία Μαρίνα (στην Αγία Μαρίνα κερδήθηκε το Δικαστήριο ως προς το ιδιοκτησιακό) 
 • Γήπεδα 5x5 στο πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης
► Νομιμοποίηση και αδειοδότηση της πισίνας Νέας Μάκρης
► Δημιουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας
► Νέος κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου 
► Ανακαίνιση αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου 
► Ρεκόρ θεμάτων ημερήσιας διάταξης (μέσος όρος 60 θέματα σε κάθε συνεδρίαση) 
► Ανακαίνιση του Σταθμού Μεταφόρτωσης και δημιουργία γραφείου για τους εργαζόμενους, με όλες τις προδιαγραφές, κάτι που δεν υπήρχε ποτέ πριν
► Νέος Κανονισμός Καθαριότητας κι εντατικές προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση κι ένταξη στο σχετικό πρόγραμμα 
► Αντικατάσταση 800 κάδων 
► Επανέναρξη πλύσης κάδων που είχε σταματήσει για χρόνια 
► Καθιέρωση νυχτερινών δρομολογίων αποκομιδής 
► Εγκατάσταση του σπαστήρα κλαδιών κι έναρξη του προγράμματος αποκομιδής κλαδιών σε όλον τον Δήμο Νέας Μάκρης 
► Δημιουργία Γραφείων αντιδημάρχων, συμπεριλαμβανομένης της Γραμματείας ενός εκάστου 
► Για πρώτη φορά καταγραφή της δημοτικής περιουσίας
► Κατασκευή γηπέδων 5χ5
 • Συμπλήρωση με καθίσματα στο θέατρο του πολιτιστικού αθλητικού πάρκου, καθώς και αδειοδότηση και ηλεκτροδότηση όλων των χώρων (πισίνα, κινηματογράφος κλπ) 
 • Από το 2010 έως το 2013 υπεύθυνος για το «Τετράπολις» που σημαίνει: Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Μέριμνα και Μπάντα του Δήμου
 • Ανακαίνιση κι εξωραϊσμός όλων των Παιδικών Σταθμών και των προαύλιων χώρων τους. 
 • Δημιουργία νέου Παιδιού Σταθμού στον Βαρνάβα 
 • Ανακαίνιση όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου και καθιέρωση ιατρού για συνταγογράφηση όλων των μελών 
 • Δημιουργία ΚΑΠΗ στο Γραμματικό 
 • Δημιουργία Γραφείων της Δομής «Τετράπολις» και ιατρεία σε όλα τα ΚΑΠΗ
 • Για πρώτη φορά δόθηκε σε Δήμο από το ΥΠΕΧΩΔΕ αρμοδιότητα να ολοκληρωθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες «Ρέμα Βαζάνα» κάτι που πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για το Δημόσιο (μόλις 1,5 χρόνια) κι έγινε ΦΕΚ 
 • Ένταξη στο σχέδιο της Παραλίας Μαραθώνα 
 • 2ος Παιδικός Σταθμός Νέας Μάκρης, αδειοδότηση και κατασκευή
 • Κατοχύρωση στον Δήμο του οικοπέδου και του παλιού εργοστασίου της ΕΤΒΑ 
 • Καθάρισμα με ειδικό μηχάνημα – σκούπα όλων των δρόμων 


Επιστολή προς τους πολίτες 
Ο Βαρνάβας, το Γραμματικό, ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη είναι η πόλη μας…το σπίτι μας… οι οικογένειες και οι συντοπίτες μας. Είναι ο τόπος που ζούμε, εργαζόμαστε και αγαπάμε. Tα βήματα που έχουμε ακολουθήσει στο παρελθόν έχουν γίνει τα θεμέλια για να μπορούμε σήμερα να δημιουργήσουμε το Μέλλον. Βήματα που στηρίχτηκαν στην αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια και την σκληρή δουλειά. Αυτά τα χαρακτηριστικά ακολουθούν την ποιότητα του χαρακτήρα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όλα αυτά για να γίνουν χρειάζονται πάντα μια καλή ομάδα. 
Το μυστικό ενός καλού ΔΗΜΟΥ είναι
Η καλή ομάδα των συμβούλων που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Η ομάδα αυτή να έχει δυο χαρακτηριστικά 
α) την «σχεδίαση» του Δήμου και 
β) την εφαρμογή του «προγράμματος» κι εδώ είναι που πάσχουν οι περισσότεροι. 
Η εφαρμογή του προγράμματος είναι το Α και το Ω του μυστικού της επιτυχίας. 
Νομίζω ότι η ομάδα που έχουμε δημιουργήσει είναι η εγγύηση για το μέλλον του Δήμου Μαραθώνα 
Ο Δήμαρχος να είναι «ένας από εμάς», να καταλαβαίνει τα προβλήματα του Δήμου και να υπάρχει στην καθημερινότητα όλου του Δήμου. 
Επιγραμματικά θα πω τα προσωπικά θέλω για το αύριο του Δήμου Μαραθώνα 
1) Καθημερινότητα 
2) Αισθητική των πόλεων μας (αναπλάσεις – πεζοδρομήσεις – ενοποίηση της αφετηρίας του Μαραθώνιου με την πόλη του Μαραθώνα κλπ) 
3) Ανάδειξη της πρωτογενούς παραγωγής και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας 
4) Σχολεία – Σχολική στέγη – Τριτοβάθμια εκπαίδευση 
Η εγγύηση της εφαρμογής του προγράμματος είμαστε εμείς, το έχουμε αποδείξει, έχουμε δοκιμαστεί στα δύσκολα, αποδεικνύοντας ότι είχαμε τις λύσεις. Σήμερα ακόμα πιο έμπειροι και πιο ώριμοι, δηλώνουμε με σιγουριά ότι και τις ΛΥΣΕΙΣ έχουμε και όραμα και σχέδιο για να διορθώσουμε την διαλυμένη κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Όλα τα παραπάνω είναι ένας μικρός μόνο απολογισμός από την ενασχόλησή μου στα κοινά ως Δημοτικός Σύμβουλος. 
Θέλω να ευχαριστήσω τον τότε Δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο πρωτίστως για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε καθιστώντας με επικεφαλής αυτής της προσπάθειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον συμφοιτητή μου Φιλιππάκο Δημήτρη (στέλεχος του τότε ΟΣΚ) που μας άνοιξε την πόρτα του ΟΣΚ. Ήταν πολλοί αυτοί που βοήθησαν: οι Νομάρχες κ. Φράγκος και κ. Κουρής, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ν. Μάκρης, η πολεοδομία Παλλήνης (χορηγός στις στατικές μελέτες), Βουλευτές της περιφέρειάς μας, τους φίλους ιδιώτες Μηχανικούς και τους ανθρώπους του γραφείου μου που αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες αφιλοκερδούς εργασίας. Κλείνοντας το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στους συνδημότες μου, που είδαν και ξεχώρισαν τις ικανότητες της προσφοράς που είμαι ικανός να παρέχω και με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντας μου την δυνατότητα να προσφέρω τα μέγιστα στον τόπο μας και κατ’ επέκταση σε αυτούς τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.