Ροή Ειδήσεων

Δύναμη Ανάπτυξης : Καταγγελία για ενημέρωση κατ’ εντολή Μπουρνούς από το irafina


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία για ενημέρωση κατ’ εντολή Μπουρνούς από το irafina

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα δεν αποτελεί είδηση η πάγια τακτική του iRafina.gr να λειτουργεί ως μέσο της Δημοτικής Αρχής και όχι ως μέσο αντικειμενικής ενημέρωσης. Η εν λόγω ιστοσελίδα σε καθημερινή βάση μεταφέρει αναλυτικότατα τις θέσεις του κ. Μπουρνούς και όχι των μελών της αντιπολίτευσης και μάλιστα καλυπτόμενη από το μανδύα της απόλυτης ανωνυμίας.
Επειδή θεωρούμε ότι τα ανώνυμα άρθρα και οι συκοφαντίες υποβαθμίζουν την πολιτική ζωή της Ραφήνας και του Πικερμίου και προσβάλλουν όχι μόνο τα αγαθά της ενημέρωσης και της δημοκρατίας αλλά και τους ίδιους τους δημότες μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε επώνυμη καταγγελία κατά της ιστοσελίδας irafina.gr για αποσπασματική και επιλεκτική υπέρ του κ. Μπουρνούς ενημέρωση. Με την επιστολή μας προς το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, την οποία κοινοποιήσαμε στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), καλούμε επίσης τον κ. Μώρο (υποψήφιο του κ. Μπουρνούς) να αναλάβει τις ευθύνες του δεδομένου ότι ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι συνυπεύθυνος για την επιλεκτική υπέρ της δημοτικής αρχής ενημέρωση.
Ενδεικτικό της «κατευθυνόμενης» ενημέρωσης είναι ότι αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο irafina.gr και στην κατηγορία «εκλογές» για να διαπιστώσει ότι περιλαμβάνονται μόνο οι ανακοινώσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουρνούς και κανενός υποψηφίου από τους υπόλοιπους συνδυασμούς στο δήμο Ραφήνας- Πικερμίου.
 Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που παρατηρούνται φαινόμενα υποκινούμενης ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο. Το 2014 το piratenews.gr, το οποίο συκοφαντούσε την αντιπολίτευση και προσωπικά τον επικεφαλής της παράταξής μας, Ανδρέα Βασιλόπουλο, έκλεισε μετά τη διαπίστωση, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, ότι ιδιοκτήτης του site ήταν ο πατέρας του αντιδημάρχου του κ. Μπουρνούς, κου Κοκκόλη.

Δύναμη Ανάπτυξης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.