Ροή Ειδήσεων

Κουζάκος Γιάννης – Υποψήφιος με την “Πορεία Πράξης”Γεννήθηκα πριν 52 χρόνια στην Αθήνα και κατοικώ από το 1978 στον Μαραθώνα. Τέλειωσα την βασική εκπαίδευση στον Μαραθώνα και σπούδασα στην Φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων στο Μαθηματικό τμήμα με Ειδίκευση στη Στατιστική και τις Επιχειρησιακές έρευνες. Πιστεύοντας στη δια βίου μάθηση συνέχισα να αποκτώ δεξιότητες και μόρφωση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και απέκτησα την Μεταπτυχιακή Επιμόρφωση στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων καθώς και στην Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην Εκπαίδευση και στο Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (ΕΣΙ) στις Στατιστικές μέθοδοι στις Βιο-ιατρικές επιστήμες.
Διατέλεσα συνεταίρος στους φροντιστηριακούς οργανισμούς “ΦΑΣΜΑ”, “ΝΕΟ” και “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” σε παραρτήματα στην Αθήνα και την Ανατολική Αττική. Είμαι ιδρυτικό και διευθυντικό στέλεχος:
 • Του δικτύου πολυχώρων μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης, εκμάθησης ξένων γλωσσών & ηλεκτρονικών υπολογιστών για το δημοτικό & το γυμνάσιο “STUDY TIME” και “STUDY LAB” στη Αττική.
 • Της εταιρίας συμβούλων εκπαίδευσης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας “mente” (modern education new technologies).
 • Του εκπαιδευτικού ομίλου των φροντιστηρίων και κέντρων δια βίου μάθησης “ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” που παρέχει καινοτόμες εκπαιδευτικές υπηρεσίες και αφανή φιλανθρωπική δράση 22 χρόνια στην Ανατολική Αττική.
Είμαι μάχιμος Εκπαιδευτικός Φροντιστής εφήβων. Πιστοποιημένος Επιμορφωτής Ενηλίκων καθώς και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Μέλος της Μαθηματικής Εταιρίας Ελλάδος.
Ασχολούμαι με το συνδικαλιστικό όργανο των φροντιστών εφήβων Σ.Ε.Φ.Α (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής – πρώην Αντιπρόεδρος) και είμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ο.Ε.Φ.Ε (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) καθώς και της Ο.Ε.Β.Ε.Α (Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών της Αθήνας). Είμαι μέλος του Παγκοσμίου Δικτύου Φροντιστών Εφήβων ENES.
Είμαι παντρεμένος με την Πετρούλα Κατρακάζη και ευτύχισα να κάνω μαζί της τέσσερα υπέροχα παιδιά τον Κωνσταντίνο, τον Παντελή, την Μαρία και τον Διονύση. Έτσι δικαίως είμαι μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ανατολικής Αττικής και Αντιπρόσωπος του συλλόγου στον Δήμο Μαραθώνα.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ MOY
Σαν εκπαιδευτικός έχω μάθει να βλέπω τις πράξεις μου φιλτραρισμένες από τα μάτια νέων ανθρώπων. Αυστηροί και δίκαιοι κριτές.
Μετά την τραγική εμπειρία και την απογοήτευση της πενταετίας Ψινάκη που όλοι έχουμε άμεσα ή έμμεσα το προσωπικό μας μερίδιο ευθύνης. Η προσπάθεια για ενασχόληση με τα κοινά του δήμου μας έγινε ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητα και επικίνδυνα νερά. Για αυτό το καράβι χρειάζεται έμπειρο πλοίαρχο και ικανό και πρόθυμο πλήρωμα για να φτάσει σε ήρεμο λιμάνι.
Κριτήριο το μέλλον των παιδιών μας.
Γιατί Στέργιο Τσίρκα
Γιατί από την πρώτη μέρα που μίλησα μαζί του γνώρισα ένα άνθρωπο χαμηλών τόνων, συνεργατικό, με μεγάλη γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με χαρακτηριστικά του τον ρεαλισμό, την υπευθυνότητα, την όρεξη για δουλειά και την επιμονή για την επίτευξη του στόχου του.
Ιδέες υπάρχουν πολλές χρειάζονται όμως το κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ
H Μάχη του Μαραθώνα καθώς και η Μαραθώνια διαδρομή είναι μια ιστορική πραγματικότητα η οποία εστιάζει στην έννοια της στρατηγικής, της ανάληψης ευθυνών, του προσωπικού οράματος και της διαδρομής προς την επίτευξη των στόχων.
Είναι τέτοια η σημασία της για όλον τον κόσμο ώστε ο Άγγλος Φιλόσοφος JOHN STUART MILL έκρινε ότι η μάχη του Μαραθώνα ακόμα και ως γεγονός στη αγγλική ιστορία είναι πιο σημαντική από την μάχη του Hastings.
Ως εκπαιδευτική ιδέα συνοψίζει όλο το σύγχρονο μοντέλο εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας. Άλλωστε τι είναι η επιτυχία πέρα από την στοχοθεσία, το όραμα και τον επίπονο συχνά αγώνα ώστε να βρίσκεται κάποιος σε συνεχή επαφή με το τέλος της Μαραθώνιας διαδρομής Δεν είμαι Μαραθωνοδρόμος στον φυσικό δρόμο αλλά είμαι Μαραθωνοδρόμος στην ζωή. Αφιερώθηκα στην εκπαίδευση ανθρώπων κάθε ηλικίας και ακόμα δεν βλέπω τον τερματισμό μου σε κανένα Καλλιμάρμαρο ιδεών. Όμως εξακολουθώ να βαδίζω, να τρέχω, να απολαμβάνω, να κατακτώ τα χιλιόμετρα του προσωπικού μου Μαραθώνιου όπως όλοι μας.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΟΥ
 • Ανέγερση νέου Λυκείου στον Μαραθώνα, εκσυγχρονισμό όλων των σχολικών δόμων στον διευρυμένο δήμο.
 • Δημιουργία κέντρων δια βίου μάθησης για την εκπαίδευση ανέργων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και του αγροτικού εργατικού δυναμικού της περιοχής.
 • Δημιουργία ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης εστιασμένα στην πρωτογενή παράγωγη, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων και τον τουρισμό
 • Δημιουργία της Μαραθώνιας Γεωπονικής Σχολής με καινοτόμες βιολογικές καλλιέργειες.
 • Θεσμοθέτηση μιας εβδομάδας τον χρόνο ως εβδομάδας Μαραθώνιας ιδέας σε συνεργασία με πανεπιστήμια.
 • Ανάδειξη του Μαραθώνα σε παγκόσμιο κέντρο εκπαιδευτικού τουρισμού με τουριστικές δομές ήπιας ανάπτυξης και αγροτουρισμού.
 • Εκπαίδευση και κατάρτιση των πολιτών σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων (σχολή επιχειρηματικότητας).
 • Δημιουργία αθλητικής σχολής εστιασμένης στο παγκόσμιο αθλητικό ιδεώδες του Μαραθωνίου δρόμου.
 • Δημιουργία της Μαραθώνιας διαδραστικής εκπαίδευσης που μπορεί να εστιάσει σε τομείς όπως: ο μαθησιακός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, περιβαλλοντικά προγράμματα, αθλητικά προγράμματα εστιασμένα στον μαραθώνιο δρόμο, προγράμματα coaching και mentoring σε θέματα σχολικής και ακαδημαϊκής επιτυχίας, διαχείρισης προσωπικών κρίσεων, διαχείρισης σωματικού βάρους, προγράμματα εστιασμένα στους αρχαιολογικούς θησαυρούς με παράλληλα μαθήματα αρχών φιλοσοφίας.
 • Αξιοποίηση των αρχαιολογικών μυστικών του Μαραθώνα και της Βιομηχανικής κληρονομιάς: Τόποι μνήμης ως τόποι πολιτισμού. Όταν το σήμερα σέβεται το χθες… Φράγμα τεχνητής λίμνης Μαραθώνα, Μεταλλεία Γραμματικού, Μακαρίας πηγής (Πάρκο Νερού)
Καθώς ο λαός με τον ψήφο του αποφασίζει και δεν είναι άμοιρος ευθυνών, επιτυχημένη δημαρχεία για τον τόπο μας σημαίνει κατάλληλος Δήμαρχος και σωστή Ομάδα Συμβούλων από κάθε Συνδυασμό.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΖΑΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ” ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6931355046

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.