Ροή Ειδήσεων

Παπανελοπούλου Μαριέτα – Υποψήφια με την “Πορεία Πράξης” του Στέργιου Τσίρκα


Ονομάζομαι Μαριέτα Παπανελοπούλου. Γεννήθηκα το 1966 στο Περιστέρι. Στα 18 μου μετακόμισα στη Ξάνθη για να φοιτήσω στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Από τα φοιτητικά μου χρόνια, είχα μπολιαστεί με το ενδιαφέρον για τα κοινά.
Ασκώ το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού ως ιδιώτης και εταίρος από το 1988 με πτυχίο ΓΕΜ Γ’ τάξης και ειδικότητα στην εκπόνηση στατικών μελετών σημαντικών κατασκευών με έδρα το Ψυχικό. Παράλληλα ασχολούμαι ερευνητικά σε αντισεισμικά θέματα με σκοπό την επίτευξη ασφαλέστερων κατασκευών. Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και του Συλλόγου Ελλήνων Μελετητών.
Ζώντας μόνιμα στην Αμπελούπολη της Νέας Μάκρης εδώ και 20 χρόνια μαζί με το σύζυγο μου Ανδρέα Κατσορίδα, όπου και μεγάλωσα τους 2 μου γιους, αγάπησα τον τόπο και πιστεύω ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι τις παθογένειες και τα χρόνια προβλήματα του Δήμου μας. Έτσι εδώ και χρόνια συμμετέχω δυναμικά στους τοπικούς συλλόγους και στην Ένωση Γονέων με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας, της ασφάλειας και της εκπαίδευσης των μαθητών. Ως εκλεγμένη εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας καταβάλω κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τα δισεπίλυτα προβλήματα των σχολείων μας. Διαπιστώνοντας τις απαράδεκτες συνθήκες που βίωναν οι μαθητές του Λυκείου Ν. Μάκρης, συνέβαλλα αποφασιστικά στη δημιουργία του 2ου Λυκείου με την συνεργασία όλων των συλλόγων γονέων της περιοχής.
Ως μέλος του συντονιστικού της Δύναμης Πολιτών και με δεδομένη τη διάθεση συνεργασίας για τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων, συμβάλω στη δημιουργία μιας δημοτικής παράταξης συνεργασίας που με κύριους άξονες την ανιδιοτέλεια, τη διαφάνεια και τη δημιουργία θα δράσει για ένα Νέο Δήμο Μαραθώνα. Αυτή είναι η «Πορεία Πράξης» με υποψήφιο δήμαρχο το Στέργιο Τσίρκα.
Πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτό τον νέο δήμο δουλεύοντας γειτονιά-γειτονιά με τα μικρά και τα μεγάλα σημερινά προβλήματα, δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης, με βάση τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής. Προαπαιτούμενο αυτής της αλλαγής αποτελούν οι ενεργοί πολίτες που με τη δύναμη της νέας δημοτικής αρχής θα διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν. Αυτό το καλοκαίρι, μετά το τραγικό συμβάν αποδείξαμε σε όλη την Ελλάδα πως ‘‘στα δύσκολα, αφήνουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και γινόμαστε μια γροθιά’’. Τα δύσκολα όμως για τους ανθρώπους της πυρόπληκτης περιοχής δεν έχουν τελειώσει. Ξεχαστήκαν για κάποιους, αλλά εμείς που ζούμε κάτω από τις συνθήκες που άφησε πίσω της η πυρκαγιά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μαζί με μια νέα δημοτική αρχή για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και την επούλωση των ψυχικών τραυμάτων των οικογενειών μας.
“Νοιώθω σαν έτοιμη από καιρό”, όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής μας, εφόσον με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου, να προσφέρω και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου εκπροσωπώντας την κοινότητα Νέας Μάκρης, για τη βελτίωση της ζωή μας και να συμβάλλω τα μέγιστα στη συνολική προσπάθεια της «Πορείας Πράξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.