Ροή Ειδήσεων

Απάντηση Αντώνη Δεληχάτσιου στη συνέντευξη Σπύρου Λιβαθινού για τους πυρόπληκτους


Χθες είδα την ανάρτηση του Υποψήφιου Δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού με τη συνέντευξή του στον Real FM.
Ευθύς εξαρχής διευκρινίζω ότι η παρέμβασή μου δεν αποβλέπει σε άγονες αντιπαραθέσεις αλλά στον ουσιαστικό διάλογο καθότι είμαι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Ν Βουτζά και υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό Πορεία Πράξης.
Εξάλλου η επόμενη μέρα για τη λειτουργία του Δήμου απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες στις οποίες πιστεύω ακράδαντα.
Στην εν λόγω συνέντευξη ο κύριος Λιβαθινός στην ερώτηση «ποια θα είναι η σφραγίδα σου ως Δήμαρχος για τις πυρόπληκτες περιοχές» η απάντησή του ήταν ότι «δυστυχώς δε μπορεί να κάνει πολλά πράγματα γιατί είναι ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συμπαρασταθεί και να πιέσει προς την Κυβέρνηση για λύσεις».
Με πικρία και θυμό κε Λιβαθινέ υπενθυμίζω τα εξής:
1. Πάνδημη είναι η αγανάκτηση των συμπολιτών μας από τη λειτουργία του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια γιατί αρκέστηκε στο να είναι θεατής και να παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων.
Ελπίζαμε όμως ότι η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές να μην είναι ο «συμπαραστάτης» αλλά η κινητήριος δύναμη ώστε να ζωντανέψει ο τόπος.
2. Αρμοδιότητα του Δήμου κύριε Λιβαθινέ είναι η αποκατάσταση του φωτισμού, είναι η αποκατάσταση των δρόμων, είναι η καθαριότητα, είναι η ασφάλεια στις πυρόπληκτες περιοχές που είναι σε κακά χάλια και για την οποία εσείς δεν είπατε κουβέντα.
3. Δε χάθηκαν οι ζωές κύριε Λιβαθινέ επειδή δεν υπήρχε διέξοδος προς τη θάλασσα όπως αφήσατε να εννοηθεί στην συνέντευξη αλλά διότι :
• Η φωτιά δεν έσβησε εγκαίρως ενώ θα μπορούσε
• Η αστυνομία από την Λ. Μαραθώνος διοχέτευε τα αυτοκίνητα στο Μάτι
• Δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν την περιοχή
• Ο Δήμος δεν είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.
4. Αρμοδιότητα του Δήμου κύριε Λιβαθινέ είναι ο καθαρισμός των καμένων κλαδιών στις κατοικημένες περιοχές. Σας ενημερώνω ότι σήμερα οι δρόμοι στο Νέο Βουτζά είναι αδιάβατοι και εσείς δεν είπατε κουβέντα για τον καθαρισμό τους.
5. Τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα εντός οικισμού είναι αρμοδιότητα του Δήμου για τα οποία επίσης δεν είπατε κουβέντα.
6. Το επίδομα της αντικατάστασης οικοσκευής κύριε Λιβαθινέ είναι αρμοδιότητα του Δήμου το οποίο έχει αποδοθεί μετά από οχτώ μήνες παρά μόνο σε ελάχιστους λόγω της ανικανότητας και των γραφειοκρατικών εμποδίων του Δήμου για τα οποία δεν είπατε λέξη.
Θα μπορούσα να συνεχίσω απορυθμίζοντας αρμοδιότητες του Δήμου τις οποίες θα έπρεπε να γνωρίζετε.
Από «συμπαραστάσεις» κύριε Λιβαθινέ έχουμε χορτάσει.
Για να αντιμετωπιστούν τα εξαιρετικά έντονα προβλήματα της περιοχής μας απαιτείται γνώση και εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.