ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Συζητάμε για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας


Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης οποιουδήποτε Δήμου, είναι αναμφισβήτητα η εύρυθμη λειτουργία της τοπικής του οικονομίας. Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, η κίνηση του χρήματος εντός των τειχών της πόλης, η δημιουργία μιας αλυσίδας καθημερινών συναλλαγών που θα βελτιώνει την καθημερινότητα όλων των πολιτών γιατί – πολύ απλά – θα έχει ευεργετικές συνέπειες στην οικονομική κατάσταση του κοινωνικού συνόλου.
Η κρίση που χτύπησε τη χώρα μας, δυστυχώς συνέπεσε με την παντελή έλλειψη οργανωμένης διοίκησης στο Δήμο μας, με αποτέλεσμα η τοπική μας οικονομία να βρίσκεται ουσιαστικά σε καθεστώς κατάρρευσης!
Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου συναντάς επιχειρήσεις που κλείνουν, άδειες βιτρίνες καταστημάτων, λουκέτα και ερημωμένους δρόμους.
Αν θέλουμε να συζητάμε για ουσιαστική αναγέννηση του Δήμου Μαραθώνος, προφανώς και πρέπει να επανεκκινήσουμε κάθε γρανάζι ενός «κλινικά νεκρού» εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις στον Δήμο μας και θα ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα στον ντόπιο επαγγελματία και τον καταναλωτή – μόνιμο κάτοικο της περιοχής.
Πώς θα το πετύχουμε;
Το θέμα συζήτησης της εβδομάδας που ανοίγουμε – στο πλαίσιο της διαδικτυακής διαβούλευσης με τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα – είναι νευραλγικό για το μέλλον όλων μας.
Στείλτε μας τις δικές σας σκέψεις, τους δικούς σας προβληματισμούς, τις δικές σας προτάσεις στην ειδική πλατφόρμα που βρίσκετε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας και λάβετε κι εσείς μέρος σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.
Η φωνή των κατοίκων αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και του Δήμου μας.

Κοινοποίησε το άρθρο:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © zwnews.gr. Designed by OddThemes