Ροή Ειδήσεων

Υποψήφια με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ η Σταυρούλα Καρύδη-Τσαγλιώτη


Έχουν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που η Αττική χτυπήθηκε από μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας της. Ο σεισμός της Πάρνηθας είχε αφήσει πίσω του 143 χαμένες ανθρώπινες ζωές, εκατοντάδες περιουσίες κατεστραμμένες και συνολικές ζημιές που ανέρχονταν σε τρία δισεκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα, ο Δήμος Μαραθώνος παλεύει να σταθεί στα πόδια του μαζεύοντας τις στάχτες που άφησε πίσω της η δεύτερη μεγαλύτερη τραγωδία που χτύπησε την Αττική, η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Δύο συμβάντα πλημμυρισμένα στην οδύνη και την αγωνία που συνδέονται από τις εμπειρίες ανθρώπων που ανέλαβαν το δύσκολο έργο αναγέννησης των πληγέντων περιοχών.
Η Σταυρούλα Καρύδη – Τσαγλιώτη, συμμετείχε το 1999 στις ομάδες ελέγχου ακινήτων (που είχαν υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό) του ΥΠΕΧΩΔΕ και διαθέτει εμπειρίες που είναι πολύτιμες σε κάθε κοινωνία, κάθε δημοτική αρχή.
Πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη, στην Ιταλία, ενεργειακός επιθεωρητής και ελεγκτής δόμησης με πιστοποίηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με 35 χρόνια αξιομνημόνευτης διαδρομής ως ιδιώτης αρχιτέκτονας στην επίβλεψη και μελέτη ανέγερσης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συνδέεται άρρηκτα με την περιοχή καθώς από το 1993 διατηρούσε παραθεριστική κατοικία αρχικά στη Νέα Μάκρη και εν συνεχεία στον Σχινιά, ενώ από το 2009 είναι μόνιμη κάτοικος Μαραθώνα.
Παντρεμένη με τον Μιχάλη Τσαγλιώτη, μητέρα ενός γιου και για μια τριετία (2004-2007) αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Σταυρούλα Καρύδη – Τσαγλιώτη θα είναι υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΑΡΥΔΗ – ΤΣΑΓΛΙΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Φίλες και φίλοι,
Είναι πραγματικά επώδυνο να βλέπεις τον τόπο που ζεις να μαραζώνει. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντικρίζεις διαρκώς γύρω σου πρόσωπα που δεν χαμογελάνε.
Ο Μαραθώνας που όλοι – γηγενείς ή μέτοικοι – αγαπήσαμε και αγαπάμε, αργοπεθαίνει. Η μία τράπεζα μετά την άλλη φεύγουν. Το αστυνομικό τμήμα έπαψε να λειτουργεί. Τα καταστήματα κλείνουν. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λειτουργεί το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δύο φορές την εβδομάδα, θαρρείς και ο Μαραθώνας είναι κάποια απομακρυσμένη περιοχή της άγονης γραμμής.
Ένας τόπος που νεκρώνει! Μπορούμε να τον αφήσουμε να σβήσει αβοήθητος; Η απάντηση είναι όχι. Αυτός είναι και λόγος για τον οποίο σας απευθύνομαι σήμερα ως υποψήφια σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.
Γιατί όλοι μας πρέπει να αγωνιστούμε, προκειμένου να διορθώσουμε τα όποια λάθη συνέβαλλαν προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Να παλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο. Αυτή είναι η προσωπική που επιδίωξη: Να βοηθήσω με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτω προκειμένου να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο. Να πάμε ένα βήμα μπροστά!
Ακούς συζητήσεις γύρω σου και όλες αφορούν το χθες. Ποιος έφταιξε, τι έφταιξε. Κάποια στιγμή πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο αύριο. Το τώρα!
Να πάψουμε να ασχολούμαστε με το τι έπρεπε να γίνει και να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις στο τι πρέπει να κάνουμε! Γι’ αυτό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές επέλεξα να στηρίξω με την ενεργή μου παρουσία και με όλες μου τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Σπύρου Λιβαθινού. Ενός υποψηφίου Δημάρχου που γνωρίζει την περιοχή, που πορεύεται με μοναδικό γνώμονα την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του Δήμου και που πρεσβεύει όλες εκείνες τις αξίες που έλειψαν από τον τόπο μας την τελευταία πενταετία. Ένας άνθρωπος ηθικός, σοβαρός, οικογενειάρχης και πάντα μετρημένος στις κουβέντες του.
Δίπλα του θα παλέψουμε όλοι μαζί για να δώσουμε ένα τέλος στη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής μας.
Με εκτίμηση,
Σταυρούλα Καρύδη – Τσαγλιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.