Ροή Ειδήσεων

Kτιριακά προβλήματα στο Γυμνάσιο της Nέας MάκρηςΜετά την ανακοίνωση της έλλειψης πυρασφάλειας από υπευθυνότητα του Δήμου (ο οποίος ρίχνει τις ευθύνες στην ΚΤΥΠ)  σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες και τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων αλλά και ο διευθυντής του σχολείου για το θέμα, έρχεται ακόμη ένα μεγάλο θέμα να προστεθεί στο ήδη σοβαρό υπάρχον.
Σημαντικά κτιριακά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει το 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης αφού έχει πέσει μέρος της οροφής σε αίθουσα του σχολείου καθώς και αντιμετωπίζει σημαντικές φθορές στο εξωτερικό του.

Ειδικότερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Η 1η φωτογραφία είναι από το ταβάνι σε αίθουσα του σχολείου μας. Οι υπόλοιπες από εξωτερικούς χώρους του σχολείου.
Τόσο σε ότι αφορά το θέμα των επισκευών που πρέπει να γίνουν στο σχολείο μας, όσο και στο φλέγον θέμα της πυρασφάλειας του κτιρίου, την ευθύνη την έχει ο Δήμος τον οποίο και καλέσαμε να μας συνδράμει προκειμένου για την αποκατάσταση των ζημιων.
Ειδικά για το θέμα της πυρασφάλειας, υπενθυμίζουμε ότι διώκεται ο διευθυντής και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο στις 29/3, ενώ είναι προφανές ότι δεν μπορεί ούτε την τεχνική μελέτη να εκπονήσει ούτε να διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται, ενώ έχει εκθέσει το πρόβλημα στη Σχολική Επιτροπή από το 2013.
Προς επίλυση των ανωτέρω, προσήλθε στο Γυμνάσιο, ο υπεύθυνος της τεχνικής υπηρεσίας, κ. Κολοβος, ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να επισκευαστούν οι φθορές.
Δεδομένου του κατεπείγοντος, τόσο για την ασφάλεια των παιδιών όσο και για την λύση του θέματος της πυρασφάλειας αναμένουμε την εντός 10ημερου ανταπόκριση του Δήμου.
Σε άλλη περίπτωση και καθώς τίθενται θέματα ασφάλειας των παιδιών, είμαστε στο πλευρό του διευθυντή μας κ. Καλογεροπουλου, σε όποια απόφαση και αν παρθεί, ακόμα και αν αυτή έχει να κάνει με κλείσιμο του σχολείου.»

Μετά από την ανακοίνωση και σχετική δραστηριοποίηση του συλλόγου έγινε χορηγία από την Γυψοδομή Κολλάρος προκειμένου να φτιαχτούν για αρχή οι σπασμένες γυψοσανίδες. Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.